Čehija «bullīšos» uzveic Šveices hokejistus; Somija sakauj Norvēģiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Somijas hokeja izlase otrdien turpināja veiksmīgi iesākto pasaules čempionātu, Herningā B apakšgrupas mačā ar rezultātu 7:0 (2:0, 4:0, 1:0) pārspējot Norvēģiju. Tikmēr Čehija Kopenhāgenā A apakšgrupas duelī ar 5:4 (1:1, 3:3, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Šveici.

Herningā notikušajā duelī rezultāts tika atklāts piektajā minūtē, spēcīgi no iemetienu apļa metot Veli Mati Savinainenam, bet trīs minūtes vēlāk tablo vēstīja jau 2:0 somu labā, jo precīzi meta arī Marko Antila, kurš norvēģu vārtu priekšā atbruņoja pretinieku un ieguva ripu savā rīcībā.

Tikpat veiksmīgs somiem bija arī otrā perioda sākums, pirmajās četrās minūtēs ar gūtiem vārtiem izceļoties Teuvo Tereveinenam un Kasperi Kapanenam. Tereveinens izcēlās ar raidījumu no zilās līnijas, bet Kapanens precīzi meta no tuvas distances, pirms tam ieturot teicamu pauzi.

Tāpat Somijas izlase aizvadīja labas perioda beigas, kurās vārtus guva Markuss Nutivāra un Mikaels Granlunds. Nutivāra palika nepiesegts pie kreisā vārtu stūra, kamēr Granlunds ripu cietoksnī raidīja situācijā, kurā vairāki hokejisti aizsedza norvēģu vārtsarga skatu. Trešajā periodā Somijas izlases rindās izcēlās Saku Meenalanens, kurš vārtus guva pēc tam, kad norvēģi vairākumā kļūdījās savā aizsardzības zonā.

Somijas izlases vārtsargs Harri Seteri šajā mačā atvairīja visas desmit pretinieku mestās ripas.

Somijas izlase pasaules čempionāta pirmajās divās cīņās ar vienādiem rezultātiem 8:1 sagrāva gan Dienvidkoreju, gan Latviju.

Tikmēr Kopenhāgenā aizritēja daudz sīvāka un asāka cīņa, komandām kopā nopelnot 44 soda minūtes. Mača rezultātu 12.minūtē pēc cīņas vārtu priekšā atklāja Nino Nīderreiters, kurš palīdzēja Šveicei realizēt vairākumu, bet piecas minūtes vēlāk Dominiks Kubalīks, šoreiz čehiem spēlējot piecatā pret četriem, panāca izlīdzinājumu.

Otrā perioda sākumā Šveices izlase divu minūšu laikā panāca jau 3:1 savā labā - vispirms precīzs no iemetienu apļa bija Gregorijs Hofmans, bet nedaudz vēlāk Simons Mozers pēc ātra pretuzbrukuma raidīja ripu tukšos čehu vārtos.

Līdz perioda vidum komandas guva vēl trīs vārtus. Piektajā minūtē Mihals Moravčīks no pustālas distances pretī vārtiem panāca 2:3, bet trīs minūtes vēlāk Nīderraiters pēc sīvas cīņas pie pretinieku cietokšņa vienus vārtus atguva. Nepagāja ne pusminūte, kad čehi pietuvojās līdz 3:4, pēc komandas biedra metiena nūju pieliekot Dmitrijam Jaškinam. Savukārt sešas minūtes pirms perioda beigām Čehija izspēlēja līdz tukšiem vārtiem, ripu tīkliņā ieraidot Mihalam Repīkam.

Tāpat arī trešajā periodā neiztika bez vairākiem aizraujošiem pavērsieniem. Trešdaļas otrajā pusē čehi izturēja četras minūtes mazākumā, turklāt četras minūtes pirms pamatlaika beigām Pavels Francouzs atvairīja vienu «bullīti».

Pamatlaika turpinājumā un pēc tam pagarinājumā vārti netika gūti, līdz ar to uzvarētāji tika noskaidroti pēcspēles metienu sērijā. «Bullīšos» pārāki bija čehi, vienīgo metienu realizējot Ržepīkam.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 4. līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu