UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedz «Arsenal», «Atletico», «Salzburg» un «Olympique»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Austrijas čempione futbolā «Salzburg» ceturtdien no UEFA Eiropas līgas turnīra izslēdza spēcīgo Itālijas klubu Romas «Lazio», tikmēr pusfinālu sasniedza arī Londonas «Arsenal», Madrides «Atletico» un Marseļas «Olympique».

«Salzburg» ceturtdaļfināla atbildes spēlē savā laukumā uzvarēja ar 4:1 (0:0), divu spēļu summā gūstot uzvaru ar 6:5, lai gan pirmajā mačā cieta neveiksmi ar 2:4.

Lai arī 55. minūtē Čiro Immobile izvirzīja vadībā «Lazio» komandu, jau nākamajā minūtē ar precīzu sitienu atbildēja izraēlietis Munass Daburs, bet pēcāk mājinieki guva vēl trīs vārtus laikā no 72. līdz 76. minūtei, nodrošinot sev vietu UEFA Eiropas līgas pusfinālā.

Šī ir pirmā reize kopš 1994.gada, kad Zalcburgas klubs Eirokausos aizkļuvis tik tālu. Toreiz tas sasniedza finālu UEFA kausā, pēcāk piekāpjoties citam slavenam Itālijas klubam Milānas «Inter».

Tikmēr citviet pirmajā spēlē iegūto trīs vārtu pārsvaru ceturtdien noturēja Anglijas klubs Londonas «Arsenal», kas viesos 2:2 (0:1) nospēlēja ar Maskavas CSKA no Krievijas.

Cīņas gaitā CSKA izvirzījās vadībā ar 2:0 un bija tikai viena vārtu guvuma attālumā, lai nostādītu «Arsenal» komandu bezizejas situācijā, tomēr viesi saņēmās un pamatlaika beigās, pateicoties Denijam Velbekam un Āronam Remzijam, atspēlējās, nodrošinot vietu pusfinālā.

«Arsenal» divu spēļu summā uzvarēja ar 6:3, bet pirmajā spēlē Anglijas klubs bija pārāks ar 4:1.

Atspēlēšanos veica arī Francijas klubs Marseļas «Olympique», kas atbildes mačā ar 5:2 (3:1) savā laukumā apspēlēja Vācijas vicečempioni «Leipzig», divu spēļu summā triumfējot ar 5:3.

Pirmajā mačā «Leipzig» savā laukumā bija pārāka ar 1:0, turklāt atbildes spēlē rezultātu jau otrajā minūtē atklāja šīs vienības futbolists Bruma. Marseļas vienība deficītu bija dzēsusi jau pēc pirmā puslaika, ko izdevās uzvarēt ar 3:1.

Lai arī 55. minūtē «Leipzig» uzbrucējs Žans Kevins Ožistēns ar gūtiem vārtiem atkal labākā pozīcijā nostādīja Vācijas klubu, tomēr piecas minūtes vēlāk Dimitrī Pajē guva vārtus, kas pēcāk Marseļas klubu ienesa UEFA Eiropas līgas pusfinālā.

Šo kārtu ceturtdien sasniedza arī Spānijas klubs Madrides «Atletico». Lai arī tas atbildes cīņā viesos ar 0:1 (0:1) zaudēja Lisabonas «Sporting» no Portugāles, divu maču summā spāņi guva virsroku ar 2:1.

UEFA Eiropas līgas pusfināla izloze notiks piektdien.

Kopš 2004.gada UEFA Eiropas līgā astoņas reizes triumfējušas Spānijas komandas, citu valstu vienībām to šajā laikā iespējot vien sešreiz.

Šogad turnīra fināls notiks 16.maijā Francijas pilsētā Lionā.

Pērn turnīrā uzvarēja Anglijas premjerlīgas klubs Mančestras «United», kas finālā ar rezultātu 2:0 pārspēja titulēto Nīderlandes komandu Amsterdamas «Ajax».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu