«Arsenal», «Atletico», «Lazio» un «Leipzig» svin uzvaras UEFA Eiropas līgas spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Londonas «Arsenal», Madrides «Atletico», Romas «Lazio» un «Leipzig» komandas ceturtdien svinēja uzvaras UEFA Eiropas līgas futbolā ceturtdaļfināla pirmajās spēlēs.

Anglijas premjerlīgas klubs «Arsenal» savā laukumā ar 4:1 (4:1) sagrāva Maskavas CSKA vienību.

Visi pieci vārti šajā mačā tika gūti pirmajā puslaikā. «Arsenal» rindās pa divām reizēm izcēlās velsietis Ārons Remzijs un francūzis Aleksandrs Lakazete, kamēr CSKA vienībā vārtus guva Aleksandrs Golovins.

«Pirmais puslaiks bija lielisks, spēlējām ļoti augstā tempā. Otrajā puslaikā uzdevums bija neielaist vārtus un palielināt pārsvaru. Izdarījām pirmo daļu no darba, bet otrā palika nepaveikta,» pēc mača teica «Arsenal» galvenais treneris Arsēns Vengers.

Divos no četriem gūtajiem vārtiem asistēja Mesuts Ezils, kura sniegumu slavēja Vengers.

«Ezils izbauda spēlēšanu. Ceru, ka arī skatītājiem tas sagādā baudu. Viņš ir lielisks futbolists,» uzteica Vengers.

Tikmēr Spānijas klubs «Atletico» savu līdzjutēju priekšā ar 2:0 (2:0) apspēlēja Portugāles vienību Lisabonas «Sporting».

Madridiešiem šajā spēlē vajadzēja vien 23 sekundes, lai atklātu spēles rezultātu, ko paveica Koke. Savukārt otro bumbu «Sporting» vārtos piecas minūtes pirms pirmā puslaika beigām ieraidīja Antuāns Grīzmans.

«Mērķis bija izdarīt spiedienu pretinieku laukuma pusē, kas arī izdevās, jo tā rezultātā guvām divus vārtus. Kausa izcīņās nekad ne par ko nevar būt drošs. Vadība ar 2:0 ir svarīga, bet atbildes mačā vajadzēs demonstrēt tādu pašu sniegumu,» uzsvēra «Atletico» galvenais treneris Djego Simeone.

Savukārt Itālijas A sērijas klubs «Lazio» mājās ar 4:2 (1:1) uzveica Austrijas čempioni «Salzburg».

«Lazio» rindās vārtus guva Senads Luličs, Marko Parolo, Felīpi Andersons un Čiro Immobile, bet Zalcburgas vienībā precīzi bija Valons Beriša un Takumi Minamino.

Tikmēr Vācijas vicečempione «Leipzig» savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarēja Marseļas «Olympique».

Leipcigas komandā vienīgos vārtus guva Timo Verners.

Atbildes spēles norisināsies nākamajā ceturtdienā, pusfinālā iekļūstot uzvarētājām divu maču summā. Pusfināla pāru izloze notiks nākamajā piektdienā.

Kopš 2004.gada UEFA Eiropas līgā astoņas reizes triumfējušas Spānijas komandas, citu valstu vienībām to šajā laikā iespējot vien sešreiz.

Pērn turnīrā uzvarēja Anglijas premjerlīgas klubs Mančestras «United», kas finālā ar rezultātu 2:0 pārspēja titulēto Nīderlandes komandu Amsterdamas «Ajax». Mančestras vienība šosezon bija iekļuvusi UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā, taču apstājās jau astotdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu