Noskaties: Irbe tiek godināts kā Top 20 spēlētājs NHL kluba «Hurricanes» vēsturē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Karolīnas «Hurricanes» šosezon svin 20 gadu jubileju. Kluba vēsturē par vienu no 20 labākajiem spēlētājiem atzīts latviešu vārtsargs Artūrs Irbe, kurš aizvadītajā naktī (pēc Latvijas laika) veica simbolisko ripas iemetienu pirms NHL mača.

«Hurricanes» šajā mačā ar rezultātu 2:4 (1:0, 0:0, 1:4) piekāpās Filadelfijas «Flyers». Ar 71 punktu 71 spēlē Karolīnas klubs patlaban ieņem 11. vietu Austrumu konferencē, bet Filadelfija ir 6. pozīcijā ar 83 punktiem.

Irbe savas hokejista karjeras laikā 13 sezonas spēlēja NHL, pārstāvot Sanhosē «Sharks», Dalasas «Stars», Vankūveras «Canucks» un Karolīnas «Hurricanes» komandas.

6 sezonas Irbe spēlēja «Hurricanes» komandā, palīdzot tai 2002. gadā aizkļūt līdz Stenlija kausa izcīņas finālsērijai, kurā Karolīnas hokejisti ar rezultātu 1-4 zaudēja Detroitas «Red Wings».

«Hurricanes» rindās Irbe nospēlēja 309 mačus, izcīnīja 130 uzvaras un aizvadīja 20 «sausās» spēles. Šie trīs vārtsargu statistikas rādītāji ir otri labākie Karlīnas kluba vēsturē aiz kanādieša Kema Vorda, kurš «Hurricanes» spēlē jau 13. sezonu.

1994. un 1999. gadā Irbe piedalījās NHL Visu zvaigžņu spēlē. Otrajā reizē viņš kļuva par pirmo vārtsargu, kurš NHL Visu zvaigžņu spēlē atzīmējies ar rezultativitātes punktu (piespēli).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu