Francijas biatlonistes izcīna uzvaru Pasaules kausa posma stafetē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Francijas biatlonistes Anaisa Ševaljē, Selija Emonjē, Marī Dorēna-Abēra un Anaisa Beskona sestdien Norvēģijā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa priekšpēdējā, astotā, posma sacensībās 4x6 kilometru stafetē.

Francūzietes šautuvē izmantoja sešas rezerves patronas, aizverot visus mērķus, un finišēja pēc vienas stundas desmit minūtēm un 58,3 sekundēm.

Otrās vietas ieguvējas vācietes uzvarētājām zaudēja 14,4 sekundes, bet trešo vietu ieņēma itālietes, kuras atpalika 33,2 sekundes. Vācietes un itālietes šautuvē izmantoja attiecīgi septiņas un astoņas rezerves patronas, arī sašaujot visus mērķus.

Francija vadībā nostabilizējās pēc priekšpēdējās ugunslīnijas, Beskonas pārsvaram sasniedzot 17 sekundes. Pirms pēdējās šaušanas Beskonai bija 24 sekunžu handikaps pār vācieti Lauru Dālmeieri, taču francūziete neizvēra pēdējo mērķi, kā dēļ viņai nācās izmantot vienu rezerves patronu. Pēc astotās ugunslīnijas Francijas pārsvars pār Vāciju bija sadilis līdz astoņām sekundēm, taču Beskona nosargāja vadību un atnesa Francijai uzvaru.

Šosezon biatlonistes Pasaules kausā stafetē spēkojušās četras reizes, Vācijai un Francijai izcīnot pa divām uzvarām. Abos mačos, kuros uzvarēja Francija, otro vietu izcīnīja Vācija, līdz ar to uzvarot arī stafetes kopvērtējumā.

Plkst.16.15 pēc Latvijas laika sāksies 12,5 kilometru iedzīšana vīriem, Latviju pārstāvot Andrejam Rastogujevam.

Pasaules kausa pēdējais etaps pēc nedēļas gaidāms posms Krievijas pilsētā Tjumeņā, ko nolēmuši boikotēt Kanādas, Čehijas, Ukrainas un ASV biatlona izlases, kā arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs zeltu un sudrabu ieguvušais zviedru biatlonists Sebastians Sāmuelsons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu