Latvijas tenisistes uzzinājušas potenciālās pretinieces «Fed Cup» pārspēlēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas tenisistes aprīlī gaidāmajās pārspēlēs par vietu Federāciju kausa («Fed Cup») pasaules grupā cīnīsies ar Krieviju, Ukrainu, Kanādu vai Spāniju, kamēr šī turnīra ceturtdaļfinālu svētdien nepārvarēja pērnā gada fināliste Baltkrievija.

Latvijas izlase, kurai palīdzēja pasaules piecpadsmitnieka spēlētājas Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, šonedēļ pārvarēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīru un kvalificējās «play-off» kārtai par vietu otrajā pasaules grupā.

Latvijas izlase iepriekšējo reizi no Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas izkļuva 1993.gadā un toreiz jau tajā pat gadā sacentās pasaules grupā starp 32 vienībām. Tad pirmajā kārtā Latvijas izlase ar Larisu Neilandi priekšgalā uzvarēja Beļģiju, bet otrajā ar 0-3 kapitulēja Nīderlandei.

1994.gadu Latvija jau uzsāka pasaules grupā, bet pirmajā kārtā piekāpās Austrālijai un pēc tam līdz šim allaž spēlējusi Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā, otrajā un divus gadus pat trešajā grupā.

Nākamgad abas pasaules grupas atkal tiks apvienotas, bet, lai tajā iekļūtu, Latvijas izlasei aprīlī vēl būs «play-off» kārtā jāuzvar kāda no otrās pasaules grupas zaudētājām.

Šīs zaudētājas kļuva zināmas svētdien. Spānija, ko šosezon vada bijusī Ostapenko trenere, Anavela Medina-Garrigesa, ar 1-3 piekāpās Itālijai, Krievija ar 1-3 zaudēja Slovākijai, Ukraina tālā izbraukumā ar 2-3 piekāpās Austrālijai, bet Kanāda ar 1-3 zaudēja Rumānijai. Zīmīgi, ka visos pāros uzvarēja laukuma saimnieces.

Ja Latvijai šonedēļ Tallinā bija divas WTA ranga piecpadsmitnieka tenisistes, otrajā pasaules grupā spēlējušās astoņas vienības bija bez tādām.

Visaugstāk rangā ir 16.vietā esošā austrāliete Ešlija Bārtija un 18.pozīciju ieņemošā slovākiete Magdalēna Ribārikova. Savukārt Itālija, Ukraina un Kanāda bija pat bez pirmā simtnieka tenisistēm.

Izloze notiks otrdien, četrām otrajā pasaules grupā zaudējušajām vienībām ielozējot kādu no pretiniecēm, kas kāps no pirmās grupas - Latviju, Lielbritāniju, Japānu vai Paragvaju.

Tā kā Latvija līdz šim Federāciju kausā nav piedalījusies divu komandu piecu spēļu dueļos, jau tagad skaidrs, ka tas vai izlase pretiniekus uzņems mājās vai dosies izbraukumā, tiks noteikts papildus izlozē. Paredzams, ka sekmīgas izlozes gadījumā Latvija sacensības uzņems «Arēnā Rīga».

Tikmēr pirmajā pasaules grupā šonedēļ notiek ceturtdaļfināla cīņas un pērnā gada fināliste Baltkrievija ar 2-3 mājās piekāpās Vācijai. Baltkrievietēm joprojām nepalīdzēja Viktorija Azarenka, tomēr spēlēja pērnās sezonas varones Arina Sabaļenka un Aļaksandra Sasnoviča.

Savukārt Vācijas otrais numurs bija ranga 148.pozīcijā esošā Antonija Lotnere, kura ir vien valsts astotā rakete, tomēr viņa savā pirmajā mačā ar 7-5, 6-4 pārspēja Sasnoviču.

Uzvarētājs šajā pārī svētdien noskaidrojās dubultspēlē, Annai Lēnai Grēnefeldei un Tatjanai Marijai ar 6-7 (4:7), 7-5, 6-4 apspēlējot Sabaļenku un Lidziju Marozovu.

Vēl citos pāros Čehija ar 3-1 savā laukumā pieveica Šveici, kamēr Francija ar 3-2 mājās apspēlēja Beļģiju. Savukārt ASV uzņem Nīderlandi, pēc pirmās dienas esot priekšā ar 2-0.

Čehijas izlasei pirmoreiz pēc tam, kad viņu ar nazi sagrieza zaglis, palīdzēja divkārtējā Vimbldonas čempione Petra Kvitova, kura ar 6-2, 1-6, 6-3 pārspēja Viktoriju Golubiču, tobrīd izvirzot savu komandu priekšā ar 3-0. Čehijas izlase pusfinālu sasniegusi desmito gadu pēc kārtas un nākamajā kārtā viesosies pie Vācijas.

Tikmēr Francija pusfinālā iekļuvusi trešo reizi pēdējos četros gados, izšķirošajā dubultspēlē Kristīnai Mladenovičai un ranga 228.pozīcijā esošajai Amandīnei Esē ar 6-4, 2-6, 6-2 uzvarot Elisi Mertensu un Kirstenu Flipkensu.

Ar nepacietību tiek gaidīts ASV un Nīderlandes mača dubultspēle, jo sagaidāms, ka tajā pirmo oficiālo spēli vairāk nekā gada laikā aizvadīs titulētā Serēna Viljamsa.

Pērn finālā ASV ar 3-2 pieveica Baltkrieviju, pirmoreiz kopš 2000.gada triumfējot Federāciju kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu