Juška: Sevastova un Ostapenko pret Austriju spēlēja, lai saglabātu tonusu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas labākās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko piektdien spēlēja neko neizšķirošajā Federāciju kausa duelī ar Austriju, lai saglabātu spēļu tonusu, skaidroja izlases kapteinis Andis Juška.

Līdzjutēju atbalstīta Latvija piektdien Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas pēdējā apakšgrupas duelī ar 3-0 apspēlēja Austriju.

Šajā duelī nevienai no izlasēm nekas nebija vajadzīgs, tāpēc Austrija laukumā izlaida potenciāli vājākās tenisistes, kamēr Latvija, lai nepieviltu sabraukušos līdzjutējus, vienspēlēs spēlēja ar abām vadošajām tenisistēm.

«Nastja [Sevastova] nospēlēja savā līmenī un uzvarēja bez variantiem. Aļona pirmajā setā ne tik labi jutās, bet tad pamazām ieskrējās, sevi piespieda vairāk kustēties, jo ne vienmēr ir viegli spēlēt ar rangā daudz zemāk esošu spēlētāju,» pēc mača portālam «TVnet» teica Juška. «Bet viņa ir malacis, jo tika galā.»

Vienspēlēs Sevastova sagrāva Austrijas izlases ceturto numuru Piju Kēnigu, kamēr Ostapenko duelī ar Austrijas trešo numuru Melāniju Klafneri aizvadīja smagu trīs setu cīņu, bet tāpat uzvarēja. Panākumu trijos setos svinēja arī Diānas Marcinkēvičas un Danielas Vismanes dubultspēļu duets.

«Dubultspēlē cepuri nost meitenēm, kuras cīnījās un uzvarēja pēc zaudēta pirmā seta,» secināja Juška.

«Kaut zināju, ka Austrijai pirmie numuri nespēlēs, mums galvenās meitenes uzliku, lai viņām būtu labs treniņš, kā arī lai neizkristu no ritma un visu laiku būtu tonusā,» skaidroja Juška.

Sestdien fināla kārtā Latvija spēkosies ar Serbiju, kas savā apakšgrupā pieveica Gruziju un Bulgāriju. Serbijas izlasei šoreiz Federāciju kausā nepalīdz divas rangā augstāk esošās tenisistes, līderei Bojanai Radanovičai esot pasaules 264.raketei.

«Serbija ir mums ņemama izlase. Komandu spēlēs viss var notikt, tomēr esam favorīti un visam vajadzētu būt kārtībā. Mums kopumā turnīrā paveicās ar izlozi, tāpēc ir visas iespējas - meitenes ir labā fiziskā formā, ar katru spēli darbojas arvien labāk,» pauda Juška.

Komanda, kura uzvarēs fināla kārtas mačā, kvalificēsies aprīlī gaidāmajām pārspēlēm par vietu otrajā pasaules grupā. Zīmīgi, ka 2019.gadā Federāciju kausā mainīsies sacensību formāts, apvienojot abas pasaules grupas.

Federāciju kauss («Fed Cup») ir pasaulē lielākās sieviešu tenisa izlašu sacensības, kuras norisinās jau kopš 1963. gada. Ideja par Federāciju kausu radusies jau 1919. gadā, kad amerikāņu tenisa spēlētāja Hazela Hotkisa Veightmana (Hazel Hotchkiss Wightman) nāca klajā ar sieviešu sacensību konceptu.

1995. gadā Federāciju kausa nosaukumu nomainīja uz īsāku – šobrīd tas tiek dēvēts par «Fed Cup», kurš pasaulē norisināsies jau 53. reizi. Līdzīga tipa turnīrs vīriešiem ir Deivsa kauss («Davis Cup»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu