Sevastova: Bija mazliet dīvaini spēlēt, jo ar Austrijas tenisistēm kopā trenējos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova bieži uzturas Austrijā, kur viņa trenējas ar vietējām tenisistēm, tāpēc piektdien bija mazliet dīvaini spēlēt, jo pretiniece ir ļoti labi pazīstama, sarunā ar TVNET sacīja sportiste.

Sevastova piektdien Tallinā Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas duelī pret Austriju ar 6-0, 6-1 sagrāva Piju Kēnigu, Latviju izvirzot vadībā ar rezultātu 1-0.

«Man negāja tik viegli. Mentāli likās sarežģīts mačs. Nespēlēju savu labāko tenisu, bet pietiekami labi, lai uzvarētu 6-0, 6-1. Pretinieci pazīstu, arī pārējās meitenes no Austrijas. Kopā trenējamies, jo mans draugs [un treneris Ronalds Šmits] ir austrietis. Bija mazliet dīvaini spēlēt. Šodien nekas neizšķiras, tāpēc šis bija labs treniņu mačs,» sacīja Sevastova.

Federāciju kausā risinās sacensību trešā diena. Pirmajās divās Latvija ar 2-1 pārspēja Turciju un Poliju, nodrošinot vietu fināla kārtā. Sevastova nogurumu nejūt, jo mači nav bijuši pārāk ilgi.

«Nespēlēju trīs setus nevienā mačā. Spēles bijušas stundu, varbūt pusotru stundu ilgas. Tas nav tik traki. Tāpēc ir labi palikt ritmā. Rīt ir izšķirošie mači, vēl gan nezinām, pret ko. Labāk ir spēlēt šādu maču, nekā tikai trenēties,» teica Sevastova.

Pasaules ranga 15.vietā esošā Sevastova uzvaru guva 58 minūšu laikā, ļaujot ranga 562. vietā esošajai Kēnigai izcīnīt tikai vienu punktu, kad otrā seta pirmajā geimā zaudēja savu servi.

Turpinājumā Latvijas dāmu tenisa līdere Aļona Ostapenko tiekas ar ranga 523. raketi Melāniju Klafneri, bet beigās notiks arī dubultspēle.

Latvijas komanda jau pirms spēles ar Austriju bija nodrošinājusi sev vietu sacensību pusfinālā jeb fināla kārtā. Tajā Latvija sacentīsies ar labāko komandu no A apakšgrupas, kurā ir Serbija, Gruzija un Bulgārija.

«Šodien ar Aļonu [Ostapenko] nespēlēsim dubultspēli, bet rīt gan, ja būs tāda vajadzība, bet cerams, ka nebūs. Būs jāpaskatās, kā spēlē mūsu nākamās pretinieces,» piebilda Sevastova.

Federāciju kauss («Fed Cup») ir pasaulē lielākās sieviešu tenisa izlašu sacensības, kuras norisinās jau kopš 1963. gada. Ideja par Federāciju kausu radusies jau 1919. gadā, kad amerikāņu tenisa spēlētāja Hazela Hotkisa Veightmana (Hazel Hotchkiss Wightman) nāca klajā ar sieviešu sacensību konceptu.

1995. gadā Federāciju kausa nosaukumu nomainīja uz īsāku – šobrīd tas tiek dēvēts par «Fed Cup», kurš pasaulē norisināsies jau 53. reizi. Līdzīga tipa turnīrs vīriešiem ir Deivsa kauss («Davis Cup»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu