Ostapenko: Šogad man klāsies nedaudz grūtāk

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien rīta pusē (pēc Latvijas laika) sasniedza sezonas pirmā «Grand Slam» tenisa turnīra «Australian Open» trešo kārtu. Viņa ir priecīga par savu sniegumu un uzskata, ka šajā sezonā klāsies grūtāk, jo, tā kā ir «Grand Slam» čempione, pretinieces mačiem gatavojas nopietnāk.

Otrās kārtas mačā 20 gadus vecā Ostapenko nervozā cīņā ar 6-3, 3-6, 6-4 pārspēja ķīnieti Jinjinu Duaņu.

«Domāju, ka uzvara «Grand Slam» turnīrā («French Open») man devusi lielāku pārliecību pār saviem spēkiem,» Austrālijas atklātā čempionāta mājas lapā citēta Ostapenko. «No otras puses, visas meitenes mani tagad grib uzvarēt un ir labi sagatavojušās mačam. Šogad būs nedaudz grūtāk, bet joprojām esmu priecīga par savu sniegumu.»

Prestižo sacensību trešajā kārtā šā brīža pasaules 7. rakete Ostapenko spēkiem mērosies ar Igaunijas dāmu tenisa līderi Aneti Kontaveitu (WTA 33), kas otrās kārtas spēlē ar 6-3, 4-6, 6-3 pieveica vācieti Monu Bartelu.

«Spēle man izvērsās smaga, jo viņai [Duaņai] ir spēcīgs sitiens,» norādīja Ostapenko. «Viņa demonstrēja neticami labu tenisu, un esmu patiesi priecīga, ka man izdevās šo maču uzvarēt. Trešajā setā atrados vadībā pat ar 4-1, bet pēc tam zaudēju trīs geimus pēc kārtas un turpināju cīnīties. Priecājos, ka spēlēju līdz pat beidzamajai izspēlei un spēju gūt uzvaru.»

Tāpat Latvijas tenisa zvaigzne norādīja, ka viņai izveidojusies lieliska sadarbība ar Austrālijas speciālistu Deividu Teiloru, kurš šīs sezonas ievadā kļuvis par viņas treneri.

Ceturtdien cīņu par iekļūšanu trešajā kārtā aizvadīs Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, kas tiksies ar spēcīgo Krievijas tenisisti Mariju Šarapovu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu