«Eurosport» komentētājs: Nav pārliecības, ka Šipuļins ir tīrs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Krievijas sportam pēdējos gados ir ļoti slikta slava. Dopinga skandāli cits pēc cita. Vācijas televīzijas kanāla «Eurosport» komentētājs Zigis Heinrihs uzskata, ka pie tīrajiem atlētiem nav pieskaitāms Krievijas labākais biatlonists Antons Šipuļins un šīs valsts komandai nevajadzētu ļaut piedalīties olimpiskajās spēlēs Phjončhanā.

«Uzskatu, ka Krievijai par manipulācijām ar dopinga provēm olimpiskajās spēlēs Sočos vajadzēja piemērot smagākas sankcijas. Bet galu galā Phjončhanā piedalīsies vairāk nekā 200 šīs valsts sportistu,» portālam «championat.com» sacīja Hainrihs. «Piekrītu, ka daiļslidotāja Jevgeņija Medvedeva nav bijusi daļa no šīs dopinga sistēmas programmas un ir pelnījusi piedalīties olimpiskajās spēlēs, bet, piemēram, biatlona un slēpošanas komandām nevajadzēja ļaut piedalīties sacensībās.»

Viņš uzskata, ka Krievijas labākais biatlonists Antons Šipuļins nav tīrs un arī pār viņa galvu veļas dopinga ēna.

«Cienu Antonu Šipuļinu kā talantīgu sportistu, bet, ņemot vērā pēdējās atklāsmes, man nav pārliecības, ka viņš ir tīrs sportists,» sacīja komentētājs.

Tiesa, Šipuļinam šī sezona pagaidām nav izvērsusies pārāk veiksmīgi. Viņš vienreiz kāpis uz goda pjedestāla, Pasaules kausa trešajā posmā Francijā (Ansī) izcīnot trešo vietu 12,5 km iedzīšanas sacensībās.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Šipuļins ar nopelnītiem 269 punktiem šobrīd ieņem piekto vietu. Savukārt 2016./2017. gada sezonas kopvērtējumā viņš piekāpās vienīgi slavenajam francūzim Martēnam Furkadam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu