Šabala: Prieka par zaudējumu sērijas pārtraukšanu nav

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lai gan Latvijas futbola izlasei sestdien izdevās pārtraukt deviņu zaudējumu sēriju un izcīnīt vienu punktu, tomēr valstsvienības uzbrucējam Valērijam Šabalam par to nav nekāda gandarījuma, atzina futbolists.

Latvijas futbola izlase 2018.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas cikla priekšpēdējā mačā sestdien viesos spēlēja neizšķirti 0:0 ar Fēru salu futbolistiem, tādējādi pārtraucot deviņu zaudējumu sēriju.

«Fēru salām bija vairāk vārtu gūšanas momenti, viņiem piederēja arī teritoriālais pārsvars. Jā, kaut kur mums paveicās, taču šo veiksmi bijām nopelnījuši ar savu pašatdevi. Visu laiku cenšamies, bet vienmēr mazliet kaut kur pietrūkst,» pēc mača stāstīja Šabala.

Tiesa, Latvijas valstsvienība joprojām nespēj tikt pie uzvaras. Iepriekšējais panākums tika gūts pagājušā gada 6.septembrī Pasaules kausa kvalifikācijas pirmajā mačā pret Andoru, bet pēc tam nu jau desmit cīņās pēc kārtas uzvaras garša nav izjusta.

«Prieka par zaudējumu sērijas pārtraukšanu un nopelnīto punktu nav, cerējām uz kaut ko vairāk. Pietrūka gūto vārtu un arī meistarības. Pats arī dažbrīd nepamanīju partnerus - lieliskā situācijā varēju iedot piespēli Jevgeņijam Kazačokam, bet viņu vienkārši īstajā brīdī neievēroju,» skaidroja Šabala.

Mačs norisinājās uz mākslīgā seguma, taču tas neesot bijis traucēklis.

«Dabīgais zālājs īsti nepietrūka, šeit mākslīgais segums ir diezgan labas kvalitātes,» uzsvēra Šabala.

Savukārt viņa partnerim uzbrukumā Dāvim Ikauniekam bija prieks, ka izlase beidzot nezaudēja un neielaida vārtus.

«Diemžēl arī neiesitām vārtus. Spēles ziņā gan ir jāpieliek. Nepieciešams uzlabot uzbrukumu. Aizsardzībā pret Fēru salām palikām uz nulles, ar to it kā bija kārtībā. Jāveido bīstamāki vārtu gūšanas momenti,» secināja Ikaunieks.

Mača gaitā labākas iespējas bija pretiniekiem, kuri divas reizes trāpīja pa vārtu stabu.

«Jā, pret Fērām mums bija sitieni pa vārtiem, bet nebija 100% vārtu gūšanas iespēju, kur varētu teikt, ka mums tas bija jāiesit. Tas pietrūka.

Jāturpina strādāt. Pret Fēru salu izlasi gājām laukumā tikai un vienīgi ar domu par uzvaru. Pilnīgi visiem bija tāds noskanojums. Taču neiesitām,» stāstīja Ikaunieks.

Latvijas futbolisti Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu noslēgs otrdien, kad savā laukumā tiksies ar Andoras valstsvienību.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu