Kerbere zaudēs WTA ranga pirmās raketes godu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Angelika Kerbere no Vācijas pirmdien nepārvarēja sezonas trešā «Grand Slam» turnīra - Vimbldonas čempionāta - astotdaļfinālu, kas nozīmē, ka jaunnedēļ viņa zaudēs WTA ranga pirmās raketes godu.

Sacensību galvenā favorīte cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-4, 4-6, 4-6 piekāpās Spānijas pārstāvei Garvinjei Mugurusai, kas izlikta ar 14. numuru, bet reitingā ir 15. pozīcijā.

Par WTA ranga līderi var kļūt rumāniete Simona Halepa. Tiesa, viņai jāsasniedz prestižo sacensību pusfināls. Ja to neizdosies izdarīt, tad par pasaules pirmo raketi kļūs Karolīna Plīškova no Čehijas, kurai šajā turnīrā bija jāaizstāv vien 70 reitinga punktu.

Kerbere pērn spēlēja Vimbldonas čempionāta finālā, par ko nopelnīja 1300 punktu.

WTA ranga pirmajā desmitniekā pirmo reizi var ielauzties Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko, kurai otrdien Vimbldonas ceturtdaļfinālā spēkiem jāmērojas ar pieckārtējo turnīra uzvarētāju amerikānieti Venusu Viljamsu. 37 gadus vecā sportiste Vimbldonā triumfēja 2000., 2001., 2005., 2007. un 2008. gadā.

Sezonas trešā «Grand Slam» turnīrā kopējais prēmiju fonds ir 31 600 000 sterliņu mārciņu. Tas noslēgsies 16. jūlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu