Samoilovs/Šmēdiņš cieš zaudējumu Gštādes turnīra «play-off» pirmajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Viens no pasaules spēcīgākajiem pludmales volejbola pāriem Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien cieta zaudējumu Šveices pilsētā Gštādē notiekošā piecu zvaigžņu Pasaules kausa «Major» kategorijas turnīra izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā.

Turnīrā ar piekto numuru izliktie Samoilovs un Šmēdiņš «play-off» pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 1-2 (19:21, 21:16, 12:15) piekāpās poļiem Gžegožam Fijalekam un Mihalam Brilam, kuriem šajās sacensībās dots 16.numurs.

Latvijas duets turnīru noslēdza dalītā 17.vietā.

Pirmais sets iesākās līdzvērtīgā cīņā, taču tā galotnē aukstasinīgāki bija poļi, izcīnot uzvaru ar 21:19. Tāpat līdzīgi aizritēja arī otrais sets, taču tā noslēgumā latvieši guva piecus punktus pēc kārtas, no 16:16 panākot uzvaru ar 21:16. Līdz ar to uzvarētājs bija jānoskaidro trešajā setā, kurā virsroku guva poļi, uzvarot ar 15:12 un iesoļojot nākamajā kārtā.

Samoilovs/Šmēdiņš šī turnīra pirmajā mačā trešdien ar 2-0 (21:19, 21:9) apspēlēja Ranjēri/Karambulu, bet dienu vēlāk ar 1-2 (22:20, 18:21, 9:15) piekāpās norvēģiem un ar rezultātu 1-2 (22:20, 15:21, 16:18) spraigā cīņā zaudēja krieviem Oļegam Stojanovskim un Artjomam Jarzutkinam, kuri izlikti ar 12.numuru.

Ar divām uzvarām trīs spēlēs apakšgrupas kopvērtējumā uzvarēja Ranjēri/Karambula, kam sekoja Norvēģijas pāris. Trešie ar vienu uzvaru bija Samoilovs/Šmēdiņš, kamēr ceturtie ar tādu pašu bilanci bija krievi. Pateicoties labākai punktu attiecībai, trešo pozīciju grupā un iespēju startēt izslēgšanas turnīrā ieguva tieši Latvijas pāris.

Tikmēr ar 23.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža apakšgrupu turnīrā cieta trīs zaudējumus un «play-off» neiekļuva. Vispirms viņi ar 0-2 (15:21, 13:21) ļoti pārliecinoši piekāpās arī ar desmito numuru izliktajiem poļiem Bartošam Losjakam un Pjotram Kantoram, bet ceturtdien ar 0-2 (16:21, 14:21) zaudēja arī krieviem Ņikitam Ļaminam un Vjačeslavam Krasiļņikovam, kuriem ir septītais numurs. Apakšgrupu turnīra noslēdzošajā mačā Latvijas duets ar 0-2 (12:21, 13:21) pārliecinoši piekāpās turnīra 26.numuram Drīsam Kokelkorenam un Tomam van Vallem no Beļģijas,

Ar trim zaudējumiem trīs spēlēs Pļaviņš/Regža ieņēma pēdējo vietu G apakšgrupā, turnīru noslēdzot dalītā 25.vietā.

Pirms tam šis Latvijas pāris otrdien pārvarēja kvalifikāciju.

Pēc apakšgrupu turnīra trīs labākās komandas kvalificējās izslēgšanas turnīram. Grupu uzvarētāji automātiski kvalificējās astotdaļfinālam, bet otro un trešo vietu guvušās komandas sacenšas izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā.

Pagājušajā nedēļā notikušajā šādas pašas raudzes turnīrā Horvātijas pilsētā Porečā Pļaviņš/Regža nespēja pārvarēt kvalifikāciju. Pēc tam viņi atgriezās Latvijā un uzvarēja valsts čempionāta ceturtajā posmā. Tikmēr Sampilovs/Šmēdiņš pagājušās nedēļas «Major» turnīrā apstājās astotdaļfinālā, piekāpjoties Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioniem Paolo Nikolai un Danielu Lupo no Itālijas.

Pirms šīs sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Tagad nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, «Major» posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, «Grand Slam» posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Gštādē norisinās noslēdzošais no trijiem šīs sezonas «Major» turnīriem, bet jau jūlija un augusta mijā sportistus sagaidīs pasaules meistarsacīkstes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu