Ostapenko turpina priecēt un sasniedz Vimbldonas astotdaļfinālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko piektdien Vimbldonas atklātā čempionāta trešās kārtas spēlē ar rezultātu 7-5, 7-5 aizraujošā cīņā pārspēja itālieti Kamilu Džordži, sasniedzot prestižā «Grand Slam» sērijas turnīra astotdaļfinālu, kur viņai pirmdien pretī stāsies planētas ceturtā rakete Jeļina Svitoļina no Ukrainas.

Šī gada «French Open» čempione Ostapenko ir WTA ranga 13.vietā, bet Džordži atrodama 86.pozīcijā.

Ostapenko astotdaļfinālā tiksies ar spēcīgo Svitoļinu, kura ar piektdien iepriekš ar 6-1, 7-5 droši pieveica pasaules ranga 65.vietas īpašnieci Karinu Vitheftu no Vācijas.

Vimbldonas čempionāta astotdaļfinālā Ostapenko spēlēs pirmo reizi karjerā. Par šo panākumu pienākas 240 WTA ranga punkti, kas pēc turnīra Latvijas tenisistei var ļaut iekļūt pasaules reitinga labāko desmitniekā.

Pirmajos divos šīs spēles geimos abas tenisistes pārliecinoši spēja nosargāt savas serves, bet pēc tam pie pirmā breika šajā mačā tika Ostapenko, spējot pie pretinieces serves panākt 40:15 un izmantojot jau pirmo breikbumbu. Latvijas tenisiste pēc tam nonāca vadībā ar 3-1, bet seta turpinājums viņai nebija veiksmīgs. Sestajā geimā Džordži izmantoja savu vienīgo breikbumbu, panākot izlīdzinājumu, bet pēc tam vēlreiz nobreikoja Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju, lai gan Ostapenko tobrīd vienu breikbumbu atspēlēja.

Tas aktīvi spēlējošajai Džordži ļāva servēt par uzvaru šajā setā un viņa ar diviem eisiem ātri panāca 30:0. Tomēr itāliete pāris reizes kļūdījās un pieļāva arī dubultkļūdu, kas Latvijas pārstāvei ļāva iegūt vienu breikbumbu. Pēc pretinieces sitiena tīklā viņa to arī izmantoja un pēc tam ar savu servi panāca izlīdzinājumu 5-5.

Seta beigās uz viļņa bija jau Ostapenko, kura svarīgajā 11.geimā pamanījās otro reizi pēc kārtas lauzt Džordži servi un pēcāk jau viņa varēja servēt par uzvaru pirmajā setā. Tas Latvija tenisistei arī veiksmīgi izdevās, pirmo setu noslēdzot sev par labu ar 7-5.

Otrajā setā abas tenisistes demonstrēja augsta līmeņa tenisu, turklāt Ostapenko jau pirmajā geimā tika pie breikbumbas, tomēr Džordži to atspēlēja. Laukumā dominēja aizraujoša cīņa ar vairākām skaistām izspēlēm, tomēr iniciatīva pamazām bija pārgājusi itālietes pusē, kura sestajā geimā diezgan pārliecinoši lauza Latvijas pārstāves servi un pēc tam ar savu servi panāca jau 5-2.

Ostapenko gan nepadevās, jo viņa spēja panākt neizšķirtu 5-5. Lai arī Latvijas tenisiste ik pa brīdim demonstrēja nervozitātes pazīmes, devītajā geimā viņa aukstasinīgi breiku atspēlēja. Šāds sniegums izsita Džordži no ritma, kura uzreiz 11.geimā pieļāva arī vienu dubultkļūdu, turklāt Latvijas tenisiste uzreiz ieguva trīs breikbumbas (40:0), no tām izmantojot otro un vēlreiz laužot sāncenses servi.

Tādējādi Ostapenko nākamajā geimā varēja servēt par uzvaru šajā mačā, ko viņa paveica ļoti pārliecinoši un arī otrajā setā uzvarēja ar 7-5.

Abām tenisistēm šī bija otrā savstarpējā spēle. Pērn viņas tikās Katovices WTA «International» sērijas turnīra pusfinālā, kurā Ostapenko cieta zaudējumu ar 4-6, 3-6.

Ostapenko jūnijā sensacionāli triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, finālā pārspējot rumānieti Simonu Halepu. Viņas panākums šajā turnīrā kļuvis par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē. Starp abām «Grand Slam» sacensībām viņa piedalījās tikai vienā turnīrā, pagājušajā nedēļā Īstbornas WTA «Premier» sacensību astotdaļfinālā piekāpjoties spēcīgajai britu tenisistei Džoannai Kontai un pārtraucot astoņu uzvaru sēriju.

Uzvara Francijas atklātajā čempionātā Ostapenko ļāva uzlidot uz pasaules ranga 12.vietu, kas ir jauns Latvijas rekords, jo Larisa Neilande karjerā vienspēļu rangā spēja pakāpties līdz 13.pozīcijai.

Savukārt šogad nopelnītajos WTA ranga punktos Ostapenko starp visas planētas tenisistēm atrodas augstajā piektajā vietā, kas viņai šobrīd ļauj reāli cerēt uz dalību sezonas noslēguma turnīrā, kur iekļūst astoņas labākās sportistes. Tikmēr otra Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova tajā ir 13.pozīcijā.

Ostapenko 2014.gadā triumfēja Vimbldonas čempionāta junioru turnīrā, bet pieaugušo konkurencē viņa līdz šim uz zālāja ar lieliem panākumiem nav izcēlusies, veiksmīgākajos no turnīriem gūstot pa diviem panākumiem. Pieaugušo konkurencē Vimbldonā viņa pirms šī gada trijos mačos bija izcīnījusi tikai vienu panākumu, kad pirms diviem gadiem «Grand Slam» debijā uzvarēja Karlu Svaresu-Navarro.

Jau vēstīts, ka Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova apstājās Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā, ar 0-6, 4-6 zaudējot Heterei Vatsonei no Lielbritānijas.

Tikmēr vīru turnīrā Ernests Gulbis ceturtdien ar 6-4, 6-4, 7-6 (7:3) pieveica titulēto argentīnieti Huanu Martinu del Potro un otro reizi karjerā sasniedza šo sacensību 1/16 finālu, kurā spēkosies ar Novaku Džokoviču.

Ostapenko un Sevastova piedalījās arī sieviešu dubultspēļu turnīrā, kur gan nepārvarēja pirmo kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu