«Penguins» hokejisti otro gadu pēc kārtas izcīna Stenlija kausu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pitsburgas «Penguins» komanda naktī uz pirmdienu (Latvijas laiks) izbraukumā ar rezultātu 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) pārspēja Nešvilas «Predators» vienību, otro gadu pēc kārtas triumfējot Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālsērijā un izcīnot Stenlija kausu.

Finālsērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām «Penguins» triumfēja ar 4-2.

«Penguins» kļuvusi par pirmo komandu pēdējo 19 gadu laikā, kura Stenlija kausu ieguvusi divus gadus pēc kārtas. Iepriekš to paveica Detroitas «Red Wings», kas uzvarēja 1997. un 1998. gadā.

Par izslēgšanas turnīra vērtīgāko spēlētāju otro gadu pēc kārtas atzina «Penguins» komandas kapteini Sidniju Krosbiju, kurš 23 mačos guva astoņus vārtus un atdeva 19 rezultatīvas piespēles. Par vienu punktu vairāk sakrāja Jevgeņijs Malkins, kurš ar 10 vārtiem un 18 piespēlēm kļuva par Stenlija kausa izcīņas rezultatīvāko spēlētāju.

Finālsērijas noslēdzošajā mačā «Penguins» hokejisti abus vārtus guva spēlēs pēdējās divās minūtēs. Minūti un 35 sekundes pirms spēles beigām 1:0 panāca Patriks Hornkvists, bet 14 sekundes pirms finālsvilpes otros vārtus šajā mačā guva Kals Hagelins.

Otro maču pēc kārtas «sausā» nospēlēja «Penguins» vārtsargs Mets Marejs, kurš atvairīja visus 27 pretinieku metienus.

«Tas bija mūsu mērķis jau no sezonas sākuma. Zinājām, ka ilgu laiku tas nebija paveikts [divus gadus pēc kārtas izcīnīts kauss]. Spēja to izdarīt ir lieliska sajūta,» pēc uzvaras NHL mājaslapā citēts Krosbijs.

Stenlija kausu «Penguins» hokejisti izcīnījuši piekto reizi vēsturē. Tas izdevās arī pērn, 2009., 1992. un 1991. gadā. Savukārt «Predators» finālā spēlēja pirmo reizi kluba vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu