«Barcelona» futbolists Turans pēc konflikta ar žurnālistu noslēdz karjeru Turcijas valstsvienībā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Turcijas futbola izlases kapteinis Arda Turans paziņojis, ka beidz karjeru valstsvienībā, lai gan iepriekš viņš no komandas tika atskaitīts par konfliktu ar kādu žurnālistu.

«Barcelona» komandas 30 gadus vecais pussargs Turans no izlases tika atskaitīts pirms 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles svētdien pret Kosovas izlasi, jo fiziski un verbāli aizskāris Turcijā ieredzētu un pieredzējušu laikraksta «Hurriyet» žurnālistu Bilalu Meši, kurš par futbolu raksta kopš 1973.gada.

Konflikts abu starpā izcēlies pēc pirmdien aizvadītās pārbaudes spēles ar Maķedoniju, kad Turcijas izlase lidoja uz Slovēniju, lai tur sāktu treniņnometni pirms cīņas ar Kosovu. Lidojuma laikā Turans pārmetis žurnālistam par viņa rakstiem, uzskatot, ka Meši pērn Eiropas čempionāta laikā melīgi apgalvojis, ka Turans sastrīdējies ar izlases galveno treneri Fatihu Terimu par prēmiju lielumu.

Aculiecinieki stāsta, ka Turans žurnālistam ne tikai veltījis rupjus izteicienus, bet arī sagrābis viņu pie rīkles un grasījies sist, taču komandas biedru paguvuši komandas kapteinim apstādināt.

Savukārt pēc konflikta izlases galvenais treneris Terims paziņoja, ka Turans tiek izslēgts no komandas, savukārt pats futbolists otrdien īsā preses konferencē, kura tika translēta Turcijas televīzijā, pavēstīja, ka beidz savu karjeru izlasē.

«Es domāju, ka ir pienācis laiks, tāpēc beidzu karjeru nacionālajā komandā,» sacīja Turans, kurš izlases rindās aizvadīja 96 spēles.

«Vai es jūtu nožēlu? Nē, neko nenožēloju. Aizeju ar paceltu galvu. Es patiešām mīlu savu valsti, tās karogu,» piebilda futbolists.

Tikmēr Meši ar laikraksta «Milliyet» starpniecību paziņojis, ka atgriežoties Turcijā vērsīsies pret Turanu tiesā. Turana rīcību arī nosodījusi Turcijas Sporta žurnālistu asociācija.

Turcijas izlase 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra I apakšgrupā pēc piecām spēlēm ar astoņiem punktiem ieņem ceturto vietu, no līderes Horvātijas atpaliekot par pieciem punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu