Māla karalis Nadals ar drošu uzvaru iekļūst «French Open» ceturtdaļfinālā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/EPA

Titulētais spāņu tenisists Rafaels Nadals, kurš allaž labi spēlējis uz māla seguma, svētdien sasniedza Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu.

Turnīrā ar ceturto numuru izliktais Nadals trīs setos zaudēja tikai piecus geimus un ar 6-1, 6-2, 6-2 uzvarēja savu tautieti Roverto Bautistu Agutu, kurš izsēts ar 17.numuru.

Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā Nadals spēlēs 11. reizi karjerā.

Nadals par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju kļuvis jau deviņas reizes, turklāt viņš cer kļūt par pirmo tenisistu vēsturē, kurš vienā «Grand Slam» turnīrā spējis triumfēt desmit reižu.

Titulētais spāņu sportists ir visu laiku veiksmīgākais Francijas atklātā čempionāta dalībnieks, taču aizpērn viņš apstājās ceturtdaļfinālā, bet pērn plaukstas savainojuma dēļ izstājās trešajā kārtā. Spānis karjeras laikā ticis pie 14 «Grand Slam» tituliem.

Tikmēr astotdaļfinālu sasniedzis ar astoto numuru izliktais japānis Kei Nišikori, kurš trešajā kārtā ar 7-5, 6-4, 6-7, (4:7), 0-6, 6-4 pārspēja Dienvidkorejas tenisistu Hjonu Čunu, kurš ATP rangā ieņem 67.pozīciju.

Savukārt negaidītu uzvaru trešajā kārtā guvis krievu talants Karens Hačanovs (ATP 53.), kurš ar 7-6 (7:1), 6-3, 6-7 (5:7), 7-6 (7:3) pārspēja ar 21.numuru izlikto Džonu Isneru.

Šīm trešās kārtas spēlēm vajadzēja noslēgties sestdien, taču lietus dēļ tās tika pārceltas uz svētdienu.

Kā vēstīts, Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmajā kārtā pirmdien ar 3-6, 3-6, 3-6 piekāpās planētas astotajai raketei Marinam Čiličam. Gulbis ATP rangā ir vien 230.pozīcijā, kas viņam ir zemākā kopš profesionālās karjeras paša sākuma, bet pēc nedaudz vairāk kā nedēļas viņš pasaules rangā atkritīs uz sesto simtu, zaudējot valsts pirmās raketes godu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu