Ērvings un Džeimss sagādā «Cavaliers» trešo uzvaru sērijā pret «Celtics»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Kairijam Ērvingam un Lebronam Džeimsam kopā gūstot 76 punktus, viņu pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempione Klīvlendas «Cavaliers» Austrumu konferences fināla ceturtajā spēlē savā laukumā ar 112:99 (19:29, 28:28, 40:23, 25:19) otrdien pārspēja Bostonas «Celtics», sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-1.

Līdz ar to «Cavaliers» basketbolistiem nepieciešama vairs tikai viena uzvara, lai jau trešo gadu pēc kārtas sasniegtu NBA finālu, kur viņus jau gaida principiālie pretinieki Goldensteitas «Warriors».

Tiesa, spēles pirmais puslaiks «Cavaliers» komandai otrdien nemaz nebija tik sekmīgs, jo pirmajā un otrajā ceturtdaļā «Celtics» pārsvars pārsniedza desmit punktus. Mača otrajā daļā Klīvlendas vienība jau demonstrēja citu basketbolu, turklāt trešajā ceturksnī Ērvings pamanījās iemest 21 punktu.

Tieši Ērvings ar 42 punktiem kļuva par šī mača rezultatīvāko basketbolistu, kamēr 34 punktus pievienoja Džeimss. Savukārt Kevinam Lavam 17 punkti un 17 atlēkušās bumbas.

«Sākoties otrajam puslaikam, vēlējos būt agresīvs un vest komandu uz priekšu, tam veltot visus savus spēkus,» izteicās Ērvings. «Saprotam, kāds ir mūsu mērķis un tas ir lielāks par mūsu pašu ego.»

«Celtics» rindās tikmēr ar 19 punktiem izcēlās Eiverijs Bredlijs, kamēr Džejs Krovders pievienoja 18 punktus.

Savainojuma dēļ šī sezona priekšlaicīgi beigusies «Celtics» līderim Aizijam Tomasam.

Šīs sērijas piektais mačs notiks ceturtdien Bostonā.

Tikmēr «Warriors» komanda Rietumu konferences finālā sērijā līdz četrām uzvarām pārliecinoši ar 4-0 pārspēja Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio «Spurs».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu