Jevpalova vārtu guvums palīdz «Barracuda» tikt pie uzvaras AHL čempionāta mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sjbarracuda.com

Latvijas uzbrucējs Ņikita Jevpalovs piektdien guva vārtus Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā, bet viņa pārstāvētā Sanhosē «Barracuda» savā laukumā ar 3:0 (0:0, 3:0, 0:0) pieveica Manitobas «Moose» komandu.

Visi trīs vārti šajā mačā tika gūti otrajā trešdaļā, turklāt tieši Jevpalovs 22.minutē atklāja rezultātu. Pēcāk izrādījās, ka Latvijas hokejists guva «Barracuda» uzvaru nesošos vārtus, lai gan mājinieki izcēlās vēl divas reizes.

Uzbrucējs šajā mačā veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +2. Šosezon viņš 58 spēlēs izcēlies ar 13 vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +12.

Šis panākums «Barracuda» vienībai ļāvis atgūt arī AHL līderes godu, to atņemot uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētajai Vilksbāres/Skrentonas «Penguins», kas piektdien viesos ar 1:3 (0:0, 0:1, 1:2) piekāpās Springfīldas «Thunderbirds».

Bļugers šajā mačā metienus pa vārtiem neveica, bet cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Lielu daļu šīs sezonas «Thunderbirds» komandā pavadīja latvietis Rihards Bukarts, kurš gan marta mēneša otrajā pusē tika nosūtīts uz Austrumkrasta hokeja līgu (ECHL).

Vēl vienā mačā jau kārtējo reizi rezervē palicis latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, kura pārstāvētā Sirakjūsas «Crunch» komanda savā laukumā ar 2:3 (0:2, 2:0, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Toronto «Marlies».

Gudļevska konkurents par vietu vārtos Maiks Makena šoreiz tika galā ar 31 no 33 pretinieku metieniem. Latvietis uz rezervistu soliņa palicis jau četrās «Crunch» spēlēs pēc kārtas.

Profesionālo debiju joprojām gaida jaunais aizsargs Kristofers Bindulis, bet Hēršijas «Bears» vienība piektdien izbraukumā ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) piekāpās Hārtfordas «Wolf Pack».

Visas līgas vadībā ar 87 punktiem 61 spēlē tagad atrodas "Barracuda", kas ir pirmā arī Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā, kamēr "Penguins" ar 95 punktiem 68 mačos ir pirmā Atlantijas divīzijā. Barracuda" vienība šobrīd savākusi 71,3% punktu, bet "Penguins" - 69,9%.

Tikmēr «Crunch» ar 80 punktiem 69 cīņās ir otrā labākā Ziemeļu divīzijas komanda, bet «Bears» vienība Atlantijas divīzijā ar 87 punktiem 69 spēlēs atrodama ceturtajā pozīcijā.

AHL regulārajā čempionātā komandas neaizvada vienādu spēļu skaitu, tāpēc ieņemto vietu secībai tiek skaitīti procentuāli iegūtie punkti.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu