Krievijas un Norvēģijas distanču slēpotāji triumfē PČ komandu sprintā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Krievijas vīri un Norvēģijas dāmas svētdien triumfēja Somijā notiekošā pasaules čempionāta distanču slēpošanā komandu sprinta sacensībās.

Vīru 6x1,3 kilometru distances fināls klasiskajā stilā izvērtās ļoti dramatisks. Pirms pēdējā pagrieziena soms Īvo Niskanens centās apsteigt norvēģi Ēmilu Īvešenu, tomēr arī viņš pēkšņi izlēma mainīt sliedes un abi piedzīvoja kritienu.

Tas ļāva otro zeltu divās dienās izcīnīt Sergejam Ustjugovam, kurš pārī ar Ņikitu Krjukovu distanci noslēdza 17 minūtēs un 40,69 sekundēs.

Dienu iepriekš Ustjugovs bija labākais arī skiatlona sacensībās.

Noslēgumā otro vietu guva Itālija, kuras sastāvā bija pasaules čempions sprintā Frederiko Pelegrīno, kā arī Dītmars Neklers, kamēr Somija, kuras sastāvā kopā ar Niskanenu slēpoja Sami Jauhojervi, guva bronzu.

Tikmēr dāmu sacensībās droši triumfēja spēcīgās norvēģietes Heidi Venga, kura ir Pasaules kausa kopvērtējuma līdere, un Maikena Kaspersena Falla. Viņas distanci noslēdza 20 minūtēs un 20,56 sekundēs, par 5,56 sekundēm apsteidzot Krieviju (Jūliju Belorukovu un Natāliju Matvejevu), kamēr ASV (Seidija Bjornsena un Džesika Diginsa) izslēdza Zviedriju cīņā par bronzu.

Falla iepriekš bija guvusi zeltu arī individuālajā sprintā. Tāpat viņa komandu sprintā triumfēja arī iepriekšējās pasaules meistarsacīkstēs 2015.gadā.

Pasaules čempionāts Lahti turpināsies arī visu nākamo nedēļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu