Furkads: Bjērndālena vecumā audzēšu tomātus un dzeršu labu vīnu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA/TVNET

Slavenais Francijas biatlonists Martēns Furkads pasaules čempionāta (PČ) laikā Hohfilcenē izteicies, ka ar šo sporta veidu neplāno nodarboties tik ilgi, kā to dara titulētais norvēģis Ūle Einārs Bjērndālens.

43 gadus vecais Bjērndālens pasaules čempionātā 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās izcīnīja bronzas medaļu, apliecinot, ka aizvien ir viens no savas valsts labākajiem biatlonistiem.

«43 gadu vecumā es Francijas dienvidos audzēšu tomātus un dzeršu labu vīnu,» Norvēģijas laikrakstam VG teica Furkads, kas pasaules čempionātā, kļuva par čempionu iedzīšanā, izcīnīja sudraba medaļu jauktajā stafetē un kļuva par bronzas medaļas ieguvēju sprinta disciplīnā.

Tieši Furkads ir otrais visu laiku tituliem bagātākais biatlonists aiz Bjērndālena.

Bjērndālens pasaules čempionātos kopumā ticis pie 45 medaļām, no kurām 20 ir zelta.

28 gadus vecais Furkads svētdien kļuva par pirmo biatlonistu šā sporta veida vēsturē, kam individuālajās disciplīnās izdevies izcīnīt zelta medaļas septiņās nozīmīgākajās sacensībās (pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs) pēc kārtas.

Otrdien pasaules čempionātā ir brīvdiena. Trešdien sacensības atsāksies ar 15 kilometru individuālo disciplīnu sievietēm. Dienu vēlāk 20 kilometru klasiku veiks vīrieši.

Pasaules čempionāts Hohfilcenē noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu