Rīgas «Dinamo» izbraukumu Austrumos noslēdz ar pastarīšu dueli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas klubs Rīgas «Dinamo» Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izbraukuma spēlē šodien tiekas ar līgas vājāko komandu Novokuzņeckas «Metallurg».

Spēle sāksies jau plkst.14 pēc Latvijas laika, to tiešraidē to translēs televīzijas kanāls «Viasat Sport Baltic».

Kā zināms, nesen notikušajā valstsvienību pārtraukumā šosezon neveiksmīgi spēlējošie rīdzinieki veica būtiskas izmaiņas sastāvā, atlaižot amerikāņu aizsargu Patriku Malenu, kanādiešu uzbrucēju Džastinu Šagu, kā arī latviešu aizsargu Ēriku Ševčenko. Tikmēr tika noslēgts līgums ar uzbrucēju Georgu Golovkovu, kurš trešdien pret Omskas «Avangard» piedzīvoja savu debiju Rīgas «Dinamo» sastāvā.

Rīgas «Dinamo» pirmajā spēlē pēc pārtraukuma pirmdien aizvadīja bezzobainu maču uzbrukumā un ar 1:2 piekāpās Novosibirskas «Sibirj» hokejistiem, savukārt trešdien vēl sliktākā mačā ar 3:9 piekāpās Omskas «Avangard». Rīdzinieki vienā KHL mačā līdz šim tik daudz vārtus nebija ielaiduši.

Izbraukumā «Dinamo» komanda devās ar 26 hokejistiem (trim vārtsargiem, septiņiem aizsargiem un 16 uzbrucējiem), kuru vidū nav kājas savainojumu ārstējošais aizsargs Georgijs Pujacs. Turklāt savainojumu guvis arī rezultatīvākais komandas aizsargs Guntis Galviņš, kurš tuvākajos mačos piedalīties nevarēs.

Tikmēr Novokuzņeckas komanda šobrīd piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas.

Abas komandas līdz šim KHL savā starpā ir tikušās 17 reizes un 13 uzvaras izdevies gūt Rīgas «Dinamo» hokejistiem. Šosezon vienības savstarpēju maču aizvadīja septembrī, kad ar 5:1 savā laukumā uzvarēja rīdzinieki.

Ar šo maču rīdzinieki noslēgs garo izbraukumu Austrumos. Arī pēc Ziemassvētkiem Rīgas «Dinamo» divas spēles būs jāaizvada pretinieku laukumā, taču tās jau būs krietni tuvāk, jo 26. un 27.decembrī būs jāspēlē Helsinkos pret «Jokerit». Savukārt nākamās mājas spēles «Dinamo» būs vien 2017.gadā.

Rīgas «Dinamo» ar 34 punktiem 41 mačā ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot 29 punktus.

Savukārt «Metallurg» ar 30 punktiem 42 mačos ir vājākā vienība ne tikai Austrumos, bet arī visā līgā.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm. Ar katru no pretiniekiem tiks spēlēts divas reizes, bet vēl četras cīņas tiks aizvadītas ar savas divīzijas divām komandām - rīdziniekiem tās būs «Jokerit» un Minskas «Dinamo», ar kurām tiks aizvadīts pa četrām savstarpējām spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas «Metallurg» sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu