Pasaules čempionāts skeletonā un bobslejā pārcelts uz Kēnigzē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pasaules čempionāts skeletonā un bobslejā pārcelts uz Vācijas trasi Kēnigzē, pirmdien vēsta Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF).

Sacensībās notiks 2017. gadā no 13. līdz 26. februārim.

Sākotnēji pasaules čempionātu tika paredzēts rīkot Krievijas kūrorta pilsētā Sočos. Saistībā ar Krievijas īstenotu dopinga programmu valstī un Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas vadītāja Ričards Maklarens ziņojuma otro daļu, kurā pausts, ka Krievijā dopinga sistēmā iesaistīti aptuveni 1000 sportistu no 30 sporta veidiem, sacensības nolēma boikotēt Latvijas labākie skeletonisti Martins un Tomass Dukuri.

Vēlāk Dukuriem pievienojās arī citu valstu sportisti. Latvijas skeletona izlases galvenais treneris Dainis Dukurs portālam TVNET sacīja, ka komanda neboikotē pasaules čempionātu, bet gan vietu, kurā tas notiek.

IBSF rīkojās samērā ātri un pagājušajā nedēļā pieņēma lēmumu pārcelt čempionātu uz citu vietu. Neilgi pēc tam Vācijas Bobsleja federācijas sporta direktors Tomass Švābs Vācijas TV kanālam «Sport1» atklāja, ka sacensības varētu tikt pārcelts uz Kēnigzē trasi.

«IBSF domā, ka sacensības varētu pārcelt uz Kēnigzē. Mēs tādas problēmas varam atrisināt un jau tagad meklēt veidus, kā to izdarīt. Ceru, ka līdz piektdienai viss būs labi,» viņš sacīja.

Krievijas skeletona un bobsleja sabiedrība ir vīlusies un IBSF lēmumu sauc par netaisnīgu. Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs to nodēvējis par «vistīrāko politisko lēmumu».

Starp minētajiem sportistiem, kuri lietojuši aizliegtās vielas, ir viens no pasaulē labākajiem skletonistiem Aleksandrs Tretjakovs un bobslejists Aleksandrs Zubkovs, kurš Soču olimpiskajās spēlēs uzvarēja divnieku un četrinieku sacensībās. Savukārt Tretjakovs ieguva zeltu, apsteidzot Martinu Dukuru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu