Bļugeram uzvara, Gudļevskis atkal paliek rezervē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: WCHA

Latvijas hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas «Penguins» piektdien tika pie panākuma Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē, kamēr Kristers Gudļevskis palika rezervē Sirakjūsas «Crunch» zaudējumā.

«Penguins» mājās ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) uzvarēja Ročesteras «Americans» hokejistus, tiekot pie ceturtā panākuma pēc kārtas.

Bļugers, kurš iepriekšējos divos mačos bija spēlējis rezultatīvi, šoreiz pie punktiem netika. Viņš divas reizes meta pa vārtiem, otrajā trešdaļā nopelnīja divas soda minūtes par pretinieku vārtsarga bloķēšanu un spēli beidza ar pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Uzbrucējs šosezon četros AHL mačos ticis pie gūtiem vārtiem un rezultatīvas piespēles, kā arī negatīva lietderības koeficienta -1.

Bļugers tieši pirms sezonas sākuma iedzīvojās savainojumā, bet laukumā atgriezās tikai pagājušajā nedēļā. Bļugers martā ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Pitsburgas «Penguins» parakstīja divu gadu sākuma līmeņa līgumu, kas spēkā stājās no šīs sezonas.

Iepriekšējā sezonā Bļugers AHL regulārajā čempionātā aizvadīja desmit spēles, pie rezultativitātes punktiem netiekot un nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -2. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš tikpat mačos tika pie rezultatīvas piespēles un neitrāla lietderības koeficienta.

Pirms tam četras sezonas Bļugers nospēlēja Minesotas Štata universitātes komandā «Mavericks», kas spēlē Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

Tikmēr citā spēlē «Crunch» viesos ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienos zaudēja Hartfordas «Wolf Pack» komandai. Gudļevskis palika rezervē, bet Sirakjūsas kluba vārtus sargāja viņa konkurents Edamss Vilkokss, kurš atvairīja 28 no 29 pretinieku metieniem.

«Crunch» komandai pārtrūka trīs uzvarētu spēļu sērija.

Gudļevskis šosezon 12 spēlēs ir izcīnījis piecas uzvaras, atvairot 87,5% pretinieku metienu un caurmērā ielaižot trīs ripas mačā.

AHL regulārā čempionāta kopvērtējumā «Penguins» ar 39 punktiem 26 mačos ir Atlantijas divīzijas pirmajā vietā un pirmajā pozīcijā visā līgā, bet ar 27 punktiem 25 mačos sesto vietu šajā divīzijā ieņem Springfīldas «Thunderbirds», kurā sezonu sāka Rihards Bukarts.

Tikmēr Sirakjūsas «Crunch» vienība ar 33 punktiem 24 cīņās ir Ziemeļu divīzijas vadībā, savukārt uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē «Barracuda» ar 23 punktiem 19 spēlēs atrodama Klusā okeāna divīzijas ceturtajā pozīcijā.

Bukarts šobrīd spēlē Austrumkrasta Hokeja līgā (ECHL), kur piektdien guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja, palīdzot Mančestras «Monarchs» mājās ar 5:1 (1:1, 1:0, 3:0) uzvarēt Elmiras «Jackals» komandu. Latviešu uzbrucējs tika atzīts par spēles otro zvaigzni.

Bukarts šosezon ECHL čempionātā astoņās spēlēs ir guvis septiņus vārtus un divas reizes asistējis partneriem. Savukārt AHL čempionātā viņš Springfīldas komandā šosezon 11 spēlēs izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu