Uzbrukums nobuksē Zagrebā, Rīgas «Dinamo» pārtrauc uzvaru sēriju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesos nespēja gūt vārtus un ar 0:1 (0:1, 0:0, 0:0) zaudēja Zagrebas «Medveščak» komandai, līdz ar to pārtrūkstot rīdzinieku garākajai šīs sezonas uzvaru sērijai.

Rīgas «Dinamo» bija uzvarējusi iepriekšējās četrās spēlēs, turklāt vismaz punktu guvusi deviņās no pēdējām 11 spēlēm.

Spēle rīdziniekiem sākās pagalam neveiksmīgi, jo jau 11.sekundē Tims Sestito par pretinieka turēšanu ar nūju tika noraidīts uz divām minūtēm. Vairākumā «Medveščak» izveidoja vairākas labas izdevības, reizi norībinot arī Jāņa Kalniņa sargāto vārtu pārliktni, tomēr viesi mazākumā izturēja.

Turpinājumā rīdzinieki atguvās un ar vien biežāk apdraudēja arī Maikla Gārneta sargātos vārtus. Viesiem bija arī vairākums, tomēr tas netika izmantots. Savukārt spēles 11.minūtē «Medveščak» atklāja rezultātu, kad mērķi sasniedza Hedberja no rīdzinieku zonas zilās līnijas mestā ripa, jo tobrīd Kalniņš bija nosegts un metienu neredzēja.

Turpinājumā pārsvars piederēja rīdziniekiem, kuri ļoti aktīvi devās uz priekšu, tomēr panākt izlīdzinājumu neizdevās.

Otrajā trešdaļā abas komandas pa trim reizēm ieguva iespēju spēlēt vairākumā, tomēr rezultāts nemainījās. Rīdzinieki vienu reizi gan spēja iemest ripu pretinieku vārtos, taču vārtu guvums netika ieskaitīts, jo tiesnesis fiksēja, ka Kaspars Saulietis brīdi pirms tam ir pārkāpis noteikumus pret pretinieku vārtsargu Gārnetu.

Trešajā periodā spēles ritējums jau bija līdzīgāks un abām vienībām bija labas izdevības gūt vārtus, tomēr uzdevumu augstumos bija vārtsargi. Mača beigās «Dinamo» nomainīja vārtsargu Kalniņu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr izglābties neizdevās, lai gan iespēja panākt neizšķirtu bija komandas kapteinim Gintam Meijam.

«Medveščak» vārtos Gārnets atvairīja visus 26 rīdzinieku metienus, kamēr Kalniņš tika galā ar 20 no 21 pretinieku raidījuma.

Vārtu guvēji: 1:0 Edvīns Hedberjs (Parē, Batlers) (10:54).

Rīgas «Dinamo» noslēdza divu izbraukuma spēļu sēriju. Turpinājumā «Dinamo» būs septiņas mājas spēles, taču divas no tām notiks Tallinā, bet nākamais izbraukums Latvijas vienībai būs tikai pēc mēneša.

Pirms došanās uz Slovākiju un Horvātiju rīdzinieki aizvadīja četras mājas spēles, kurās tika izcīnītas trīs uzvaras pēc kārtas, bet šī izbraukuma pirmajā mačā Latvijas galvaspilsētas klubs viesos ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā pieveica Bratislavas «Slovan».

Savukārt «Medveščak» komanda iepriekšējās astoņās spēlēs bija cietusi septiņus zaudējumus.

Abas komandas KHL turnīrā tikās 11.reizi vēsturē un tagad Horvātijas komanda guvusi sešus panākumus. Iepriekšējā sezonā trijās no četrām spēlēm uzvarēja «Medveščak».

Savainojumu dēļ ar Rīgas komandu šajā sērijā nedevās divi rezultatīvākie spēlētāji Guntis Galviņš un Koltons Gilīss, kā arī vienības piektais rezultatīvākais spēlētājs Džastins Šags. Tāpat Rīgā palika trenēties aizsargs Ēriks Ševčenko, bet vienības sastāvā izbraukuma sērijā bija iekļauti 14 uzbrucēji, astoņi aizsargi un trīs vārtsargi, kuru vidū bija arī jaunais ripu ķērājs Toms Tomovics, kurš gan nevienai spēlei netika pieteikts.

Ar 29 punktiem 31 spēlē «Dinamo» ieņem pēdējo, 14., vietu Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot 19 punktus, bet 13.pozīcijā esošajai «Medveščak» tagad atkal zaudējot deviņus punktus.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Jaundibinātajā Pekinas klubā ir sapulcināti pazīstami ārzemju hokejisti, jo pašā Ķīnā pagaidām nav pietiekoši daudz spēlētāju, kas atbilstu KHL līmenim.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm. Ar katru no pretiniekiem tiks spēlēts divas reizes, bet vēl četras cīņas tiks aizvadītas ar savas divīzijas divām komandām - rīdziniekiem tās būs «Jokerit» un Minskas «Dinamo», ar kurām tiks aizvadīts pa četrām savstarpējām spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas «Metallurg» sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu