Masu «Williams» komandā aizvietos gados jaunais kanādietis Strols

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kanādiešu pilots Lenss Strols, kuram pagājušajā nedēļā apritēja 18 gadi, nākamajā sezonā startēs Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandā «Williams», kur aizvietos brazīlieti Felipi Masu, kurš nolēmis noslēgt savu karjeru.

Līdz ar to Strols, kurš vēl nav ticis pie autovadītāja apliecības, nākamsezon «Williams» vienībā brauks kopā ar somu Valteri Botasu, kurš šajā komandā tādējādi sacentīsies jau piekto gadu.

Strols nākamsezon kļūs par jaunāko F-1 pilotu kopš Nīderlandes braucēja Maksa Verstapena debijas, kurš pērn šajā sacensību seriālā piedalījās, būdams vien 17 gadus vecs.

«Startēt F-1 čempionātā ir kaut kas neticams. Nespēju vien «Williams» komandai pateikties par izrādīto ticību manām spējām. Sacensties šajā sacensību seriālā esmu sapņojis jau kopš bērnības,» teica Strols, kurš F-1 kļūs par pirmo kanādieti kopš Žaka Vilnēva laikiem.

Monreālā dzimušais Strols šogad pārliecinoši uzvarēja Eiropas F-3 čempionātā.

Tikmēr 35 gadus vecais Masa pēc šīs sezonas nolēmis likt punktu savai karjerai. Brazīlietis «Williams» komandā braucis trīs gadus pēc kārtas.

«Williams» komanda ceturtdien arī paziņoja, ka no slimnīcas mājup devies vienības dibinātājs Frenks Viljamss, kurš ārstniecības iestādē atradās ilgstoši, jo sirga ar pneimoniju.

«Williams» ar 136 punktiem konstruktoru kausa ieskaitē pašlaik ieņem piekto vietu, tikai par deviņiem punktiem atpaliekot no ceturtajā vietā esošās «Force India».

Līdz F-1 sezonas beigām atlikuši vēl divi posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu