Gvardiola un Mančestras «City» šokē «Barcelona» komandu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Mančestras «City» futbola komanda no Anglijas otrdien atspēlējās no iedzinējiem un UEFA Čempionu līgas spēlē uzveica Spānijas grandu «Barcelona», kamēr pēc ļoti grūtām uzvarām izslēgšanas turnīrā vietas garantēja Madrides «Atletico», Minhenes «Bayern», Londonas «Arsenal» un Parīzes «Saint-Germain» (PSG) vienība.

Pirms nieka divām nedēļām Barselonas vienība sagrāva sava bijušā galvenā trenera Hosepa Gvardiolas tagadējo klubu no Mančestras ar 4:0, tomēr otrdien Mančestras «City» savā laukumā revanšējās ar 3:1 (1:1).

Rezultātu 21. minūtē pēc pretuzbrukuma atklāja Barselonas komandas zvaigzne Lionels Mesi, tomēr neilgi pirms pārtraukuma Vācijas pussargs Ilkajs Gindogans panāca izlīdzinājumu, kamēr otrā puslaika sākumā pēc soda sitiena beļģis Kevins de Brujne jau deva vadību mājiniekiem.

Punktu mačam 74.minūtē pielika Gindogans, kurš guva otros vārtus.

«Maču sākām nedaudz nervozi, tomēr, kad iesitām, atguvām pārliecību, bet otrais puslaiks bija neticams. Mēs dominējām pret «Barcelona»,» pauda Gindogans.

«Pēc ielaistajiem vārtiem pieļāvām kļūdas. «City» mūs provocēja uz vairāk kļūdu, nekā pieļaujam parasti,» «Barcelona» galvenais treneris Luiss Enrike atzina, ka pirmie ielaistie vārti bijis liels trieciens.

Vēl vienā C apakšgrupas spēlē Vācijas bundeslīgas vienība Menhengladbahas «Borussia» savā laukumā cīnījās 1:1 (1:0) ar Glāzgovas «Celtic» no Skotijas.

Rezultātu pirmajā puslaikā atklāja mājinieku futbolists Larss Štindls, kamēr 76. minūtē izlīdzinājumu panāca beļģis Musa Dembelē.

Šajā grupā pēc četrām kārtām «Barcelona» ar deviņiem punktiem saglabā līderpozīciju, tomēr «City» vairs ir tikai divu punktu attālumā. Tikmēr Vācijas un Skotijas komandām ir attiecīgi četri un divi punkti.

D apakšgrupā «Atletico» un «Bayern» komandas guva grūtas uzvaras.

Vācijas čempione «Bayern» pirmā nokļuva iedzinējos, tomēr ar 2:1 (1:1) viesos uzveica Eindhovenas PSV futbolistus no Nīderlandes. Rezultātu 14. minūtē atklāja kolumbietis Santjago Arjass, kaut pretinieki protestēja, ka bijis aizmugures stāvoklis, bet 34. minūtē ar 11 metru soda sitienu izlīdzinājumu panāca Roberts Levandovskis, kurš 74. minūtē arī guva uzvaras vārtus.

Savukārt pagājušās sezonas turnīra fināliste «Atletico» savā laukumā ar 2:1 (1:1) apspēlēja Krievijas vienību «Rostov», uzvaru izraujot vien kompensācijas laikā. 28. minūtē Spānijas galvaspilsētas vienību vadībā izvirzīja francūzis Antūns Grīzmans, tomēr jau pēc divām minūtēm izlīdzinājumu panāca irānis Sardars Azmūns. Savukārt kompensācijas laika trešajā minūtē uzvaras vārtus iesita Grīzmans.

Šajā grupā līdere ar 12 punktiem ir «Atletico» komanda, kurai ar deviņiem punktiem seko «Bayern», turklāt šīs divas komandas no pirmajām pozīcijām pēdējās divās kārtās nav nobīdāmas.

A apakšgrupā «Arsenal» ielaida divus agrus vārtus, tomēr tāpat izbraukumā ar 3:2 (2:2) apspēlēja Bulgārijas spēcīgāko vienību Razgradas «Ludogorets», ko pirms divām nedēļām iepriekš sagrāva ar 6:0.

Spēles 12. un 15. minūtē mājiniekiem precīzi bija brazīlietis Žonatans Kafu un rumānis Klaudio Kešeru, tomēr līdz pārtraukumam izlīdzinājumu panāca šveicietis Granits Džaka un francūzis Olivjē Žirū, bet uzvaras vārtus 87. minūtē skaisti guva vācietis Mesuts Ezils, kurš izgājienā vispirms apspēlēja vārtsargu un pēc tam arī divus aizsargus.

Tāpat šajā grupā PSG viesos ar 2:1 (1:0) apspēlēja Šveices čempioni «Basel», turklāt arī šeit uzvara tika izrauta vien pašā dueļa izskaņā. Parīzes komandu pirmā puslaika beigās vadībā izvirzīja Blaiss Matuidi, bet 76. minūtē izlīdzinājumu panāca Luka Cufi, un 90. minūtē panākumu izrāva beļģis Tomā Menjē.

Šajā grupā tagad līderēm PSG un «Arsenal» ir pa desmit punktiem, un arī tās nokļuvušas nenotveramā attālumā.

Saspringta situācija gan saglabājas B grupā, kur par vietu uz astotdaļfinālu reāli turpina cīnīties trīs komandas.

Otrdien Portugāles komanda Lisabonas «Benfica» mājās ar 1:0 (1:0) pieveica Ukrainas komandu Kijevas «Dinamo», vārtus pirmā puslaika kompensācijas laikā gūstot argentīnietim Eduardio Salvio.

Savukārt Turcijas vienība Stambulas «Bešiktaš» savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Itālijas vienību «Napoli». Šajā duelī rezultatīvas bija cīņas beigas - 79. minūtē šās gada Eiropas čempions Rikardu Kvarežma iesita no 11 metru soda sitiena atzīmes un izvirzīja vadībā «Bešiktaš», tomēr jau četras minūtes vēlāk izlīdzinājumu ar skaistu tālsitienu panāca slovāks Mareks Hamšīks.

Pēc trim kārtām «Napoli» un «Benfica» komandām ir pa septiņiem punktiem, bet «Bešiktaš» seko ar sešiem punktiem.

Vēl četras apakšgrupas savas ceturtās kārtas spēles aizvadīs trešdien.

Čempionu līgā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļūs katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides «Real», kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu