Džidži Galli apstiprina dalību rallijkrosa PČ posmā Biķerniekos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fiaworldrallycross.com

Šajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē gaidāmajā pasaules rallijkrosa čempionāta Latvijas posmā piedalīsies arī ar ekstravagantu braukšanas stilu pazīstamais itāļu pilots Džidži Galli, kurš karjeras laikā kāpis uz pasaules autorallija čempionāta (WRC) sacensību goda pjedestāla, vēsta meistarsacīkšu rīkotāji. Galli iepriekšējā nedēļā Barselonā piedalījies testos, bet jau tagad viņa mašīna ir ceļā uz Rīgu.

«Lielākoties ar testiem esam apmierināti, nebija nekādu lielu problēmu. Pērn, kad piedalījāmies pasaules čempionāta posmā, nebijām pilnībā gatavi, bet šoreiz esam ieguldījuši daudz darba. Nezinu, ko īsti sagaidīt. Braukt ar mašīnu vienatnē un sacensties ar citiem ir divas atšķirīgas lietas. Kā rallija braucējs neesmu radis braukt citiem līdzās,» stāsta Galli.

Foto: www.fiaworldrallycross.com

Galli karjeras laikā divas reizes kāpis uz goda pjedestāla WRC posmos, bet rallijkrosa čempionātā viņš līdz šim bez lieliem panākumiem startējis divos - 2014.gadā, esot Reiņa Nitiša komandas biedrs «Olsbergs MSE» rindās, viņš spēja gūt astoto vietu savā dzimtajā Itālijā. Biķerniekos Galli brauks ar «Kia Rio Supercar» automašīnu.

Sacensībās Biķerniekos piedalīsies arī mājinieku favorīti Nitišs un Jānis Baumanis, kurš šajā sezonā pārstāv «Austria» komandu. Tāpat «SuperCar» klasē Latvijas etapā debitēs lietuvietis Nerijs Naujokaitis.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem līderis ar 204 punktiem ir Matīass Ekstrēms, Baumanis ar 75 punktiem atrodams desmitajā pozīcijā, bet Nitišs ar 39 punktiem ir 15.vietā.

Pirms diviem gadiem Nitišs izcīnīja pasaules rallijkrosa čempionāta bronzas medaļu, bet pērn, savā otrajā sezonā «Olsbergs MSE» komandā, viņš palika septītais. Tikmēr Baumanis pērn kļuva par Eiropas čempionu «Super 1600» klasē, bet tagad spēris soli augstāk un startē prestižākajā klasē.

Pēc Rīgas posma pasaules rallijkrosa čempionāta kalendārā būs atlikušas vēl vienas sacīkstes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu