Getlins paliek ārpus Rio olimpisko spēļu 200 metru fināla

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Amerikāņu sprinteris Džastins Getlins trešdien neiekļuva Riodežaneiro olimpisko spēļu finālā 200 metru distancē, kur piedalīsies viņa konkurents Useins Bolts.

Getlins pusfinālā skrēja trešajā skrējienā, kur ar 20,07 sekundēm uzvarēja Panamas sprinteris Alonso Edvards, bet trīs sekundes simtdaļas no viņa atpalika Nīderlandes sportists Čurandi Martina.

Savukārt trešais finišēja Getlins, kura laiks bija 20,13 sekundes.

Finālā iekļuva trīs pusfinālu pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī divu labāko rezultātu īpašnieki.

Visātrākais skrējiens bija otrais, kurā ar 19,78 sekundēm uzvarēja Bolts, kurš par divām sekundes simtdaļām apsteidza Kanādas rekordu uzstādījušo Andrē de Grassi.

Tāpat no šī skrējiena finālā iekļuva divi sportisti ar uzrādītajiem rezultātiem. Brits Edams Džemili distanci veica 20,08 sekundēs, bet aiz viņa ar 20,09 sekundēm finišēja turks Ramils Gulijevs, kura rezultāts bija četras sekundes simtdaļas labāks nekā Getlinam.

Savukārt pirmajā skrējienā ātrākais bija ASV sprinteris Lašons Merits, kurš pusapli skrēja 19,94 sekundēs, bet septiņas sekundes simtdaļas viņam zaudēja francūzis Kristofs Lemetrs.

Bolts svētdien Riodežaneiro nosargāja olimpiskā čempiona godu 100 metru sprintā.

Sacensību finālā Bolts distanci veica 9,81 sekundē, kamēr pēdējo gadu jamaikieša niknākais konkurents Getlins bija otrais ar 9,89 sekundēm. Tikmēr apbalvošanā uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena bija jāstājas kanādietim de Grassi, kurš finālā finišu sasniedza pēc 9,91 sekundes, uzstādot jaunu personīgu rekordu.

Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu