Priecājoties par mazdēla izcīnīto medaļu, mirst Taizemes svarcēlāja vecmāmiņa

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Priecājoties par sava mazdēla gūto panākumu un izcīnīto Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas medaļu mirusi Taizemes svarcēlāja Kruathonga Sinpeta 84 gadus vecā vecmāmiņa.

Vietējā policija paziņoja, ka vecmāmiņa, kura dzīvo Sutinas provincē, tiešraidē vērojusi sava 20 gadus vecā mazdēla startu kopā ar citiem radiem un līdzjutējiem, bet tad, kad sākušās svinības, viņa saļimusi.

Nāves iemeslus noteiks autopsijā, taču policija un tuvinieki sliecas domāt, ka pārdzīvojumu nav izturējusi vecās kundzes sirds un viņa mūžībā devusies pēc sirdstriekas.

Vietējie mediji vēsta, ka svinības vienā mirklī pārvērtušās par traģēdiju.

Svētdien svara kategorijā līdz 56 kilogramiem vīriešiem par olimpisko čempionu ar jaunu pasaules rekordu kļuva ķīniešu svarcēlājs Cjincjuaņs Luns.

Viņš summā pacēla 307 kilogramus (137 kilogrami raušanā + 170 kilogrami grūšanā), labojot 16 gadus veco iepriekšējo pasaules rekordu.

Luns atkārtoja savu 2008.gada panākumu, kad Pekinas olimpiskajās spēlēs triumfēja 17 gadu vecumā.

Otrais šoreiz palika ziemeļkorejietis Oms Junčons, kurš summā pacēla par četriem kilogramiem mazāk. Junčons pirms četriem gadiem uzvarēja olimpiskajās spēlēs Londonā.

Tikmēr Sinpets summā spēja pievārēt 289 kilogramus, ievērojami atpaliekot no abiem līderiem.

Taizemei tā bija otrā medaļa Riodežaneiro, jo sestdien svarcelšanā sievietēm svarā līdz 48 kilogramiem uzvarēja Sopita Tanasana.

Olimpiskās spēles Riodežaneiro risināsies līdz 21.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu