Vai FK «Jelgava» sagādās vēl vienu pārsteigumu?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Futbola klubs «Jelgava» šodien aizvadīs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra trešās kārtas atbildes spēli, Jeruzalemē tiekoties ar vietējo «Beitar» komandu. Duelis sāksies plkst. 20 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē translēs «Lattelecom» televīzijas kanālā «Best4Sport TV».

Lietuvas speciālista Sauļa Širmeļa vadītā «Jelgavas» komanda Eiropas līgas trešo kvalifikācijas kārtu sasniegusi pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē.

Abu komandu pirmajā savstarpējā duelī pirms nedēļas «Skonto» stadionā uzvarētāju noskaidrot neizdevās, mačam noslēdzoties neizšķirti 1:1. Lai «Jelgava» nonāktu nākamajā kārtā, ir nepieciešama uzvara vai neizšķirts ar vismaz vieniem gūtajiem vārtiem. Iekļūšana nākamajā kārtā nodrošinās tikai divu spēļu attālumu līdz prestižajam Eiropas līgas grupu turnīram.

Latvijas vienībai arī šajā mačā nevarēs palīdzēt viens no aizsardzības balstiem senegālietis Abdulajs Dialo, kam par nedisciplinētu uzvedību otrajā kārtā tika piespriesta četru maču diskvalifikācija.

Otrajā kārtā Zemgales komanda negaidīti ar 3:0 divu spēļu summā pieveica Slovākijas vicečempioni Bratislavas «Slovan». Tikmēr «Beitar» cīnījās neizšķirti 3:3 ar Nikosijas «Omonia» vienību no Kipras, bet nākamo kārtu sasniedza, pateicoties vairāk gūtiem vārtiem izbraukumā.

Par šā dueļa favorīti tiek uzskatīta «Beitar» komanda.

Mačs risināsies 34 000 sēdvietu ietilpīgā stadionā.

Dalība trīs kvalifikācijas kārtās Jelgavas klubam sniedz būtisku finansiālu atbalstu. Klubs no UEFA saņems 630 000 eiro prēmiju. Ja jelgavnieki kvalificēsies izslēgšanas spēļu kārtai, tad vēl savu budžetu papildinās ar 230 000 eiro.

Latvijas čempionātā «Jelgava» ar izcīnītiem 22 punktiem šobrīd ieņem ceturto vietu. Savukārt Izraēlas čempionāts vēl nav sācies.

«Jelgava» ir vienīgā no Latvijas komandām, kas vēl turpina Eirokausu sezonu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu