Latvijas pretinieki: ASV hokejisti uzveic Slovākiju, Polija zaudē, bet Kazahstāna uzvar

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kazahstānas hokejisti
Kazahstānas hokejisti Foto: AFP/Scanpix

Gatavošanos pasaules čempionātam ar mainīgām sekmēm otrdien noslēdza Latvijas hokeja izlases pretinieki. ASV pārbaudes spēlē pārliecinoši apspēlēja Slovākiju, citā spēlē Polija piedzīvoja zaudējumu, bet Kazahstāna izcīnīja uzvaru.

ASV izlase savā vienīgajā pārbaudes mačā pirms pasaules čempionāta ar rezultātu 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pretinieku laukumā Bratislavā pārspēja Slovākiju.

Amerikāņu rindās ar precīziem metieniem izcēlās Džoels Farabī, Metjū Boldijs, Maikls Eisimonts, Breidijs Tkačaks, Vils Smits un Kevins Heiss.

Savukārt slovākiem vārtus guva Jurajs Slafkovskis un Peters Cehlāriks, bet vārtsargs Samuel Hlavajs atvairīja 25 no 30 pretinieku metieniem (83,3%).

ASV izvirzījās 2:0 vadībā, taču otrā perioda sākumā Slovākija panāca neizšķirtu 2:2. Amerikāņi divas minūtes vēlāk atguva vadību.

Trešā perioda vidū ASV salauza Slovākijas pretestību. Punktu mačam pielika Heiss, kurš raidīja ripu tukšos vārtos, kad pretinieku vārtsargs bija nomainīts.

ASV izlases vārtus trešajā periodā sargāja 19 gadus vecais Trejs Ogustīns, kurš atvairīja visus četrus pretinieku metienus. Viņš janvārī palīdzēja ASV triumfēt U-20 pasaules čempionātā.

Pirmajā un otrajā periodā ASV vārtu drošība bija uzticēta 31 gadu vecajam NHL kluba Detroitas "Red Wings" vārtsargam Aleksam Laionam, kurš 40 minūtēs atvairīja 17 no 19 metieniem.

Pirms tam sagatavošanās posmā Slovākijas izlase pārbaudes mačos divas reizes pieveica Šveici (3:0, 5:3), dalīja uzvaras uz pusēm ar Vāciju (3:7, 5:4), divreiz zaudēja Čehijai (2:4, 1:4) un sagrāva Polijas hokejistus (6:1).

Otrdien citā pārbaudes spēlē Dānija ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pretinieku laukumā uzveica Poliju.

Mājinieku labā vienīgos vārtus guva Bartošs Fraško, kurš trešā perioda sākumā panāca 1:2.

Sagatavošanās posmā Polija divreiz uzveica Ungāriju (5:2 un 6:2), divreiz piekāpās Slovēnijai (0:2 un 1:3), divreiz zaudēja Lielbritānijai (1:3 un 1:2 pēcspēles metienos), kā arī zaudēja Slovākijai ar 1:6.

Vēl viena Latvijas pretiniece Kazahstānas izlase otrdien ar 5:2 (0:1, 2:0, 3:1) apspēlēja Lielbritānijas valstsvienību.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Kazahstānas hokejisti aizvadījuši vien divus oficiālus pārbaudes mačus. Pirms tam ar 4:5 tika piedzīvots zaudējums pret Balkrievijai.

Otrdien pasaules čempioni Kanādas hokejisti pārbaudes mačā Budapeštā ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) pārspēja mājinieci Ungāriju.

Vārtus pagājušā gada pasaules čempionu labā guva Koltons Pareiko, Bouens Bairams, Ouens Pauers un Dilans Gunters, bet pa divām rezultatīvām pispēlēm atdeva Konors Bedārds un Endrū Mandžapane.

Kanādas izlasei šī bija otrā pārbaudes spēle pirms čempionāta - svētdien ar 5:1 viesos tika uzvarēta Austrija.

Savukārt ungāri iepriekšējā nedēļā uzvarēja pasaules čempionāta pirmajā divīzijā un nākamgad atgriezīsies elites grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu