Rio atklāšanas ceremonija nebūs tik grandioza kā iepriekšējās OS

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Riodežaneiro olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija nebūs tik grandioza un dārga kā iepriekšējās vasaras olimpiskajās spēlēs Atēnās, Pekinā un Londonā, vēsta aģentūra «Reuters».

To atklājis pasākuma producents Marko Baličs.

«Tas nebūs grandiozs šovs. Nebūs tik grandiozs, kā tas bija Pekinā, tik iespaidīgiem specefektiem kā Atēnās, tādu ekscentriskumu un tehnoloģijām kā Londonā. Tā būs vienkārša ceremonija, bet tajā pašā laikā mūsdienīga,» aģentūrai «Reuters» pastāstīja Baličs.

Iepriekš medijos izskanējusi informācija, ka organizatoriem pasākuma sekmīgai sarīkošanai pietrūkst līdzekļu. Pēdējā laikā gan šādas runas nav izskanējušas.

Tiesa, Baličs norādīja, ka atklāšanas ceremonija tiek organizēta, ņemot vērā smago finansiālo situāciju Brazīlijā. Ceremonijas izmaksas būs aptuveni puse no Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas izmaksām, kas bija 42 miljoni ASV dolāru.

Atklāšanā piedalīsies aptuveni 11 000 sportistu. Latvijas karogu nesīs divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs.

Rio atkāšanas ceremonija «Maracana» stadionā risināsies plkst. 2 naktī uz sestdienu (Latvijas laiks). Latviju vasaras četrgades nozīmīgākajā sporta forumā pārstāvēs 33 sportisti 13 dažādās sporta disciplīnās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu