Vārtsargs Raitums pievienojies «Kurbads» komandai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

Kādreizējais Latvijas hokeja izlases vārtsargs Mārtiņš Raitums ir vienojies par spēlēšanu hokeja kluba «Kurbads» rindās gaidāmajā sezonā. Talsu hokeja skolas audzēknis iepriekšējo sezonu aizvadīja Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā, vēsta klubs.

31 gadu vecais Raitums savas hokejista gaitas sāka Talsu hokeja klubā pie trenera Imanta Ziediņa, kuram izdevies izaudzināt vairākus Latvijā labi zināmus hokejistus, kā Guntis Galviņš, Edijs Brahmanis, Gatis Gricinskis, Artūrs Mickevičs un arī Mārtiņš Raitums, kurš profesionāļa gaitas sāka 18 gadu vecumā HK «Rīga 2000» sastāvā un jau pirmajā sezonā kļuva par Latvijas čempionu.

Vārtsarga stabilais un drošais sniegums vārtos tiek novērtēts. Viņš bija Latvijas U-20 izlases mūris, kad tā pirmo reizi vēsturē izcīnīja tiesības spēlēt elites divīzijā, bet tās pašas sezonas noslēgumā Raitums devās jau uz pasaules čempionātu trešā vārtsarga statusā.

Debija vārtos tika piedzīvota pasaules čempionātā Rīgā leģendārajā spēlē pret Kanādu, kad Raitums mačā iesaistījās neveiksmīgi spēlējušā Sergeja Naumova vietā. Zīmīgi, ka Raitumam otrā spēle pasaules čempionātos arī bija pret Kanādas izlasi, bet toreiz tika nomainīts Edgars Masaļskis.

Lieliskas sezonas vārtsargam padevās Kazahstānas čempionātā Atyrau «Beibaris» komandas sastāvā - čempionu tituls tika izcīnīts divas reizes, kā arī Raitumam abās sezonās bija labākais vidēji spēlē ielaisto vārtu rādītājs (attiecīgi 1,74 un 1,33), turklāt vārtsargs tika atzīts arī par visas līgas vērtīgāko spēlētāju 2010./2011. gada sezonā.

Pēdējās sezonas viņš aizvadījis MOL, Austrijas otrajā līgā un Anglijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā, 36 spēlēs vidēji savos vārtos ielaižot 4,51 ripu.

Raitums ir četrkārtējs Latvijas čempions.

Iepriekšējā sezonā «Kurbads» komanda septiņu spēļu finālsērijā 3-4 piekāpās «Liepājas» vienībai.

Nākamajā sezonā «Kurbads» komandu vadīs Rodrigo Laviņš, kurš savu hokejista karjeru noslēdza tieši šajā vienībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu