Krištianu Ronaldu nokļūst kritikas krustugunīs

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

11 metru soda sitienu nerealizējušais viens no pasaules labākajiem futbolistiem Krištianu Ronaldu sestdien nokļuva kritikas krustugunīs, kad viņa pārstāvētā Portugāles izlase Eiropas čempionāta mačā nespēja pieveikt Austriju, cīnoties neizšķirti 0:0 (0:0).

Šī bija Ronaldu 128.spēle valstsvienībā un viņš apsteidza Luišam Figu līdz šim piederējušo rekordu, tomēr portugāļu superzvaigzne 79.minūtē nespēja realizēt 11 metru soda sitienu, ko trāpīja pa vārtu stabu. Tāpat Ronaldu neizmantoja nevienu citu no savām daudzajām vārtu gūšanas iespējām.

«Protams, man bija mērķis kļūt par visvairāk spēles izlasē aizvadījušo spēlētāju un labāko vārtu guvēju, tomēr esmu bēdīgs, jo šis nebija veids kā vēlējos pārspēt rekordu,» Ronaldu pēc dueļa teica ar nokārtu galvu. «Mums bija daudz iespēju, tomēr nebijām spējīgi tās noslēgt. Es nerealizēju «pendeli» un vairākas citas iespējas, tomēr tā ir daļa no futbola. Mums nepieciešams turpināt ticēt.»

Sekmīgāka Portugālei nebija arī čempionāta pirmā spēle, kurā tā nospēlēja 1:1 ar finālturnīru debitanti Islandi. Toreiz pēc mača Ronaldu izteicās, ka Islande nemaz necentās uzvarēt un pauda, ka pretiniekiem ir «vāja mentalitāte». Tāpat pēc pirmās spēles Ronaldu atteicās no apmainīšanās ar krekliem ar Islandes izlases kapteini Āronu Gunnarsonu.

Arī šoreiz Ronaldu pēc mača nokļuva uzmanības centrā - neskatoties uz apsargiem, laukumā izskrēja kāds no līdzjutējiem, kurš uztaisīja pašbildi ar portugāļu zvaigzni.

Ronaldu nepieciešams gūt tikai vienus vārtus, lai kļūtu par pirmo futbolistu, kurš izcēlies četros Eiropas čempionāta finālturnīros.

«Neveiksmes nebūs vienmēr, tāpēc mums jāturpina ticēt, ka kļūs labāk,» teica Ronaldu.

Pēc spēles portugāļu zvaigzni kritizēja daudzi,. Piemēram, kādreizējais Anglijas izlases kapteinis Gerijs Linekers tviterī ierakstīja, ka Ronaldu nozīmīgākajos turnīros ar 36 brīvsitieniem nav spējis gūt nevienus vārtus, bet Velsas izlases līderis Gerets Beils ar trim brīvsitieniem guvis divus vārtus.

«Netrāpīja,» sestdien vēstīts uz vāka portugāļu laikrakstā «Record». «Neviens cits nekļūdās tik daudz kā mēs,» teikts citā laikrakstā «A Bola». «Izšķērdēšana: Ronaldu nespēj trāpīt pat soda sitienu,» raksta laikraksts «Correio da Manha».

Pēc sestdienas mača Portugāles izlases galvenais treneris Fernandu Santušs atteicās runāt par kādu spēlētāju individuāli, līdz ar to nekomentēja kā Ronaldu uzvedies ģērbtuvē.

«Pašlaik mums ir grūts laiks, tomēr nepieciešams nekavējoties pārslēgties, jo nedrīkstam krist izmisumā,» uzsvēra Santušs. «Neizšķirts ir negodīgs rezultāts, tomēr ir bezjēdzīgi par to diskutēt vairāk. Spēle pret Islandi nebija lieliska, tomēr ar šādu sniegumu bija jāpietiek uzvarai.»

«Ronaldu radīja iespējas. Pret tāda līmeņa spēlētāju kā viņš jābūt 100% gatavam. Par laimi viņš neguva vārtus,» teica Austrijas izlases galvenais treneris Marcels Kollers. «Ja viņš būtu iesitis, mēs varētu kravāt somas un atgriezties mājās.»

Vēl vienā E grupas otrās kārtas mačā Ungārijas futbola izlase Eiropas futbola čempionāta finālturnīra spēles izskaņā sestdien panāca neizšķirtu 1:1 (0:1) pret Islandi, tādējādi neļaujot debitantiem svinēt vēsturisku panākumu.

F apakšgrupas līdere pēc divām spēlēm ir Ungārija, kuras kontā ir četri punkti. Pa diviem punktiem ir Islandei un Portugālei, bet viens punkts Austrijas kontā.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu