Nolans: Esmu piemērots Latvijas izlases trenera amatam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Kanādiešu speciālists Teds Nolans sevi uzskata par ļoti piemērotu galveno treneri Latvijas hokeja valstsvienībai, kurā nav spožu zvaigžņu un lielu sasniegumu.

Šobrīd Nolans konsultē Latvijas U-20 hokeja izlases galveno treneri Ēriku Miļunu Kanādas pilsētā Kalgari notiekošajā pasaules čempionātā augstākajā divīzijā.

Nolans ir pilnībā pārliecināts par savu atbilstību Latvijas izlases galvenā trenera amatam iepriekš dzīvē pieredzēto pārbaudījumu un nopietno izaicinājumu dēļ.

«Labi zinu, ko nozīmē būt iedzinēja, nevis favorīta lomā,» intervijā laikrakstam «Toronto Sun» atzina Nolans, kurš uzaudzis indiāņu rezervātā Ontario provincē. «Būt Latvijas izlases galvenajam trenerim ir tieši tāds pats izaicinājums, kāds man bija augot. Bērnībā nesaskāros ar tādu luksusu kā elektriskā apsilde, un bieži vien mums nekā nebija arī ledusskapī, taču tas mācīja iztikt ar to, kas ir. Tādās situācijās tu iemācies cīnīties un ticēt sev pat tad, kad likmes ir pret tevi.»

53 gadus vecais Nolans atzina, ka tikai ar neatlaidību un centīgu darbu tiek būvēts ceļš uz panākumiem. «Nav svarīgi, cik maza valsts tu esi. Tāpat nav svarīgi, cik daudz naudas jums ir, jo tas neko nenozīmē - ja jūs esat gatavi konkurēt, novērot un mācīties, lai kļūtu labāki, tad tas notiks.»

Nolans uzsvēra, ka viņš ar nepacietību gaida darbu ar Latvijas izlasi. «Daudzi spēlētāji, kurus trenēšu, nav ar skaļiem uzvārdiem. Viņi nav Sidniji Krosbiji, Riki Neši un Aleksandri Ovečkini. Viņi nav pat tuvu tiem.»

Arī Latvijas U-20 izlases kapteinis Kristiāns Pelšs, kurš ar valstsvienību pašlaik piedalās pasaules čempionātā, kanādiešu speciālistam veltīja atzinīgus vārdus.

«Tas nav tas pats, kas mūsu treneri. Nolans tomēr ir treneris ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) pieredzi. Tu tikai skaties viņu un centies iemācīties visu, ko viņš saka,» atzina Pelšs.

Latvijas izlase Nolana vadībā pirmo oficiālo turnīru aizvadīs tikai februārī, kad komanda piedalīsies Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) posmā Norvēģijā, kurā spēkosies ar vietējo valstsvienību, Dāniju un Franciju.

Latvijas izlases treneru korpusā nākamajā pavasarī gaidāmajā pasaules čempionātā būs arī Artis Ābols un Viktors Ignatjevs, kuri ikdienā strādā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas «Dinamo».

Paredzams, ka viņi būs Nolana palīgi.

Nākamā gada pasaules čempionātā pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Savukārt komandām, kas savās apakšgrupās ieņems 5.-7. vietu, PČ būs noslēdzies, un tās saglabās vietu augstākajā divīzijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu