Dānijas U-20 hokejisti pret Šveici izcīna vēsturisku uzvaru

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dānijas U-20 izlases hokejisti otrdien Toronto ar 4:3 pēcspēles metienos pārspēja Šveices vienaudžus un izcīnīja vēsturisku uzvaru pasaules U-20 čempionātos, informē Starptautiskā hokeja federācija (IIHF).

Dānijas jaunie hokejisti pirmo reizi uzvarēja spēli pasaules čempionātā elites grupā, kurā viņi spēlē trešo reizi. Pirms tam 2008. un 2012. gados tika zaudēts pa sešām spēlēm katrā, bet vēl trīs neveiksmes tika piedzīvotas šī gada turnīrā.

Šveice ieguva pārsvaru 2:0, tomēr dāņi atspēlējās un panāca neizšķirtu. Pēc tam vēlreiz šveicieši bija vadībā ar 3:2, taču arī šoreiz to nenoturēja un Dānija izlīdzināja rezultātu. Pēcspēles metienos dāņi iemeta divus «bullīšus», bet šveicieši vienu.

Dānija ir ļoti tuvu, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, kur viņiem vieta gan vēl nav garantēta. Taču lai tas notiktu, nepieciešams, ka pēdējā spēlē Šveice pamatlaikā zaudē grupas līderei Zviedrijai. Tāpat dāņi tiks izslēgšanas spēlēs, ja Čehija pēdējā mačā zaudēs Krievijai. A grupā Zviedrijai ir deviņi punkti un jau nodrošināta pirmā vieta grupā. Krievijai ir pieci, Dānijai un Šveicei pa četriem punktiem, bet Čehijai divi.

Vēl otrdien Monreālā Slovākija ar 5:2 uzvarēja Vāciju, nodrošinot sev tikšanu ceturtdaļfinālā. Grupas līdere ir Kanāda ar deviņiem punktiem, otro vietu ar astoņiem punktiem ieņem ASV, Slovākija ar sešiem punktiem ir trešā, Somijai ir viens punkts, bet Vācija ir tukšā. Tieši Somijas un Vācijas duelī trešdien noskaidrosies tā komanda, kura tiks izslēgšanas spēlēs.

Slovakia vs. Germany - 2015 IIHF World Junior Championship from IIHF on Vimeo.

Turnīrā desmit komandas sadalītas divās grupās pa piecām. Pēc apļa turnīra četras labākās iekļūs ceturtdaļfinālā. Piekto vietu ieguvējas spēlēs par palikšanu elitē.

Godalgu ieguvēji kļūs zināmi 5. janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu