Ančeloti drīzumā kļūs par «Saint-Germain» galveno treneri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Itāliešu speciālists Karlo Ančeloti jau tuvākajā laikā tiks apstiprināts par Francijas futbola čempionāta līdervienības Parīzes «Saint-Germain» jauno galveno treneri, trešdien vēsta Francijas laikraksti «L'Equipe» un «Le Parisien».

«L'Equipe» pirmoreiz jau pirms nepilnas nedēļas ziņoja par gaidāmo Ančeloti pievienošanos ambiciozajai «Saint-Germain» komandai.

Paredzams, ka 52 gadus vecais Ančeloti ar Parīzes klubu parakstīs līgumu uz diviem ar pusi gadiem, bet viņa alga būs apmēram seši miljoni eiro (4,2 miljoni latu) gadā. Šādā gadījumā viņš kļūs par visu laiku vislabāk apmaksāto treneri Francijā.

Ančeloti svētdien dosies uz Tuvajiem Austrumiem, lai pievienotos «Saint-Germain» komandai, kas ziemas pārtraukumu aizvada Katarā un Dubaijā.

Ančeloti pēdējā darba vieta bija Anglijas premjerlīgas klubs Londonas «Chelsea», no kura galvenā trenera posteņa viņš tika atlaists maija beigās.

Pagājušajā nedēļā parādījās informācija, ka «Saint-Germain» atlaidusi galveno treneri Antuānu Kombuāru, kurš komandu sāka vadīt 2009.gadā, tomēr oficiāli tas joprojām nav apstiprināts.

«Saint-Germain» pēc pirmā apļa 19 spēlēm ar 40 punktiem atrodas Francijas čempionāta kopvērtējuma pirmajā vietā.

Ančeloti visvairāk pazīstams ar savu darbu Itālijas kluba «AC Milan» galvenā trenera amatā. Viņa vadībā Milānas komanda astoņu gadu laikā divas reizes triumfēja UEFA Čempionu līgas turnīrā, kā arī triumfēja Itālijas A sērijas čempionātā.

Karjeras laikā Ančeloti ir strādājis arī par «Parma» un Turīnas «Juventus» kluba galveno treneri.

TVNET jau ziņoja, ka «Saint-Germain» komandā savu karjeru turpinās kādreizējais Anglijas valstsvienības kapteinis un pasaules futbola ikona Deivids Bekhems.

Zīmīgi, ka Bekhems iepriekš spēlēja tieši «AC Milan» komandā. Tāpat «AC Milan» bijušais tehniskais direktors un galvenais treneris ir brazīlietis Leonardu, kurš pašlaik ieņem «Saint-Germain» sporta direktora amatu.

«Saint-Germain» komanda aizvadītajā vasarā aktīvi iegādājās jaunus spēlētājus, jo par tās kontrolpaketes īpašniekiem kļuva Kataras kompānija «Qatar Sports Investments» (QSI). Komanda šā gada vasarā jaunu spēlētāju piesaistīšanai iztērēja 80 miljonus eiro (56,2 miljonus latu). Slavenākais «Saint-Germain» iegādātais futbolists bija Argentīnas pussargs Havjers Pastore, par kuru Francijas klubs Itālijas A sērijas čempionāta vienībai «Palermo» samaksāja 43 miljonus eiro (30,2 miljonus latu).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu