Prūsis: Konkurence ir mazāka nekā olimpiskajā sezonā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules kausa (PK) izcīņā bobslejā pēc diviem posmiem Leikplesidā (ASV) un Kalgarī (Kanāda) sezonas kopvērtējuma līderis gan divnieku, gan četrinieku ekipāžām ir pilots Oskars Melbārdis, taču konkurence salīdzinājumā ar pagājušo sezonu ir mazinājusies.

Salīdzinot ar pagājušo sezonu, kad notika gatavošanās Soču olimpiādei, konkurence un sāncenšu sagatavotības līmenis ir samazinājies, atzīst Prūsis. «Olimpiskajā sezonā, skaitot abas divas disciplīnas kopā, kādi septiņi astoņi piloti varēja cīnīties par medaļam, bet šogad tā neizskatās. Lai man piedod amerikāņi, bet nu nav viņi tādi kā pagājušogad,» uzskata treneris.

Prūsis atzīst, ka pēc olimpiādes ir psiholoģisks miers un nav vairs tik liels sasprindzinājums, kas šobrīd nāk par labu Melbārdim, kurš sezonas pirmajos divos PK posmos izcīnījis divas zelta, un pa vienai sudraba un bronzas medaļai. «Viņš vēl ir salīdzinoši nepieredzējis kā pilots un paliks arvien labāks. Es domāju, ka esam uz pareizā ceļa. Cik ilgi pietiks izturība un pacietība, tas ir cits jautājums,» sacīja Prūsis.

Latvijas otrs labākais bobsleja pilots - 21 gadu jaunais Oskars Ķibermanis, šosezon PK ievadā vienu reizi iekļuvis labāko desmitniekā, bet vienu reizi arī piedzīvojis kritienu. «Mazais ir nepieklājīgi jauns - viņam viss vēl priekšā. Viņš pārāk strauji ieleca un pārāk labi sāka [bobsleja pilota karjeru]. Protams, ka viņam pietrūkst stabilitātes, bet talants uz braukšanu viņam netrūkst. Vienīgi jāgaida, kad tas viss nostabilizēsies,» teica Prūsis.

PK izcīņas nākamais posms risināsies no 5. līdz 11. janvārim Altenbergas trasē Vācijā. «Es parasti taisu treniņnometnes uzreiz pēc Ziemassvētkiem, bet šogad speciāli nerīkošu, jo priekšā ir garš brauciens - 1.janvārī izbraucam un esam prom līdz 10.martam. Lai trenējas mājās vai arī netrenējas, tas uz pašu sirdsapziņas. Pa tiem divarpus mēnešiem [sportisko formu] atgūsim,» sacīja Prūsis.

Jau ziņots, ka Prūsis otrdien saņēma Latvijas Gada balvu sportā nominācijā labākais treneris. Viņa vadībā Oskara Melbārža četrinieku ekipāža izcīnīja sudraba medaļu Soču olimpiādē, kas ir pirmā bobslejistu olimpiskā medaļa kopš Latvijas neatkarības atgūšanas.

Savukārt Soču olimpiādes sudraba medaļnieki bobslejisti Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga ieguva Latvijas Gada balvu nominācijā labākā komanda individuālajos sporta veidos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu