M. Dukurs atzīts par Latvijas populārāko sportistu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par 2011. gada Latvijas populārāko sportistu ceturtdien "Latvijas Gada balvas sportā 2011" svinīgajā pasniegšanas ceremonijā tika atzīts šā brīža pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs, kurš šo godu izpelnījies otro reizi pēc kārtas.

Šogad viņš kļuva par pasaules čempionu, uzvarēja Eiropas meistarsacīkstēs, kā arī savā īpašumā ieguva Pasaules kausu. 2011./2012. gada sezonā jaunākais no brāļiem Dukuriem palicis nepārspēts trijos no trijiem Pasaules kausa izcīņas posmiem.

Tiešraides laikā skatītāji ar telefonbalsojuma starpniecību varēja noteikt savu simpātiju Latvijas sportā, balsojot par Latvijas populārāko sportistu.

Balsot varēja par trim atlētiem - vieglatlēti Inetu Radeviču, riteņbraucēju Gati Smukuli un Dukuru.

Pērn arī populārākais M. Dukurs

Pagājušajā gadā par populārāko sportistu līdzjutēji atzina M. Dukuru, kurš fināla balsojumā apsteidza 2008. gada Pekinas olimpisko čempionu BMX riteņbraukšanā Māri Štrombergu un pludmales volejbolistu Mārtiņu Pļaviņu.

2009. gada populārākais sportists bija Sandis Ozoliņš (hokejs), bet sportiste Anastasija Grigorjeva (cīņa).

Kopumā 13 nominācijas

Arī šogad Latvijas Gada balvu sportā saņēma uzvarētāji 13 nominācijās, kur pretendentus izvirzīja Latvijas Sporta federāciju padomes un Latvijas Olimpiskās vienības pārstāvji, kā arī Latvijas sporta žurnālisti, bet balvu ieguvējus nosauca īpaši veidota sporta ekspertu žūrijas komisija.

Svinīgā ceremonija ''Latvijas Gada balva sportā'' kļuvusi par būtisku Latvijas sporta dzīves sastāvdaļu. Tradicionāli ar to tiek pielikts punkts aizejošajam sporta gadam, veikti mūsu valsts izcilākie gada sportisti, treneri un komandas, kā arī atzīmēti spilgtākie sporta notikumi.

Latvijas Gada balva sportā ļauj līdzjutējiem vēlreiz atcerēties gada nozīmīgākos panākumus, savukārt sporta sabiedrībai ir iespēja patīkamā atmosfērā publiski pateikties saviem izcilniekiem.

"Latvijas Gada balvas sportā" pasniegšanas ceremonija šogad norisinās jau septīto reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu