Dainis Dukurs nosaukts par gada labāko treneri Latvijā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

"Latvijas Gada balvas sportā 2011" svinīgajā pasniegšanas ceremonijā ceturtdien par šā gada labāko treneri otro reizi pēc kārtas tika atzīts skeletona treneris Dainis Dukurs.

(Papildināts viss teksts.)

Viņš ir Latvijas vadošo skeletonistu Martina un Tomasa Dukuru treneris un tēvs.

Uz Latvijas labākā trenera balvu pretendēja arī Aigars Birzulis (pludmales volejbols), Valentīna Eiduka (šķēpmešana), Ivo Lakučs (BMX riteņbraukšana) un Jānis Liepa (kamaniņu sports).

Arī pagājušajā gadā par gada labāko treneri tika atzīts D. Dukurs

Šogad Latvijas Gada balvu sportā saņem uzvarētāji 13 nominācijās, kur pretendentus izvirzīja Latvijas Sporta federāciju padomes un Latvijas Olimpiskās vienības pārstāvji, kā arī Latvijas sporta žurnālisti, bet balvu ieguvējus nosauca īpaši veidota sporta ekspertu žūrijas komisija.

Nominācijā Gada sporta skolotājs uzvarētāju nosauca Izglītības un zinātnes ministrija. Par labāko tika nosaukta Ventspils 2. pamatskolas skolotāja Anželika Šilberga.

Uz šo nomināciju šogad pretendēja arī Siguldas pilsētas vidusskolas skolotāja Andra Fridrihsone un Limbažu novada ģimnāzijas skolotājs Agris Ķirsis.

Paralimpiskās komitejas speciālbalvu saņēma Apinis

Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvu šogad saņēma divkārtējais pasaules čempions un rekordists pasaules čempionātā vieglatlētikā Aigars Apinis. Uz šo balvu šogad pretendēja arī otrās vietas ieguvējs Pasaules kausa izcīņā triatlonā Mārtiņš Drusts un Latvijas stājhokeja izlase.

"Paraugs sportā" Kārlis Skrastiņš

Tikmēr nominācijā "Paraugs sportā" par uzvarētāju šogad kļuva leģendārais latviešu hokeja aizsargs Kārlis Skrastiņš, kurš septembrī gāja bojā traģiskā aviokatastrofā Krievijas pilsētā Jaroslavļā.

Balvu saņēma Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, kurš to tālāk nodos Skrastiņa sievai Zanei un viņa divām meitām.

Visi laureāti savā īpašumā ieguva metālmākslinieka Arvīda Endziņa veidotās balvas - piramīdas.

Svinīgā ceremonija Latvijas Gada balva sportā kļuvusi par būtisku Latvijas sporta dzīves sastāvdaļu. Tradicionāli ar to tiek pielikts punkts aizejošajam sporta gadam, veikti mūsu valsts izcilākie gada sportisti, treneri un komandas, kā arī atzīmēti spilgtākie sporta notikumi.

Šis pasākums ļauj līdzjutējiem vēlreiz atcerēties gada nozīmīgākos panākumus, savukārt sabiedrībai ir iespēja patīkamā atmosfērā publiski pateikties saviem izcilniekiem.

"Latvijas Gada balvas sportā" pasniegšanas ceremonija šogad norisinās jau septīto reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu