Radeviča uzvar balsojumā par gada populārāko sportistu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdzjutēju interneta balsojumā par 2011.gada Latvijas populārāko sportistu uzvarējusi pagājušā gada Eiropas čempione tāllēkšanā un šāgada pasaules čempionāta bronzas godalgas ieguvēja Ineta Radeviča, liecina publiskotie balsojuma rezultāti.

Balsošana par populārākajiem sportistiem oficiāli noslēdzās pirmdien.

Apsteidza Smukuli un M. Dukuru

Radeviča līdzjutēju balsojumā ieguva 3189 balsis, tikai par 45 balsīm apsteidzot riteņbraucēju Gati Smukuli. Trešais līdzjutēju balsojumā palika pērn Latvijas populārākā sportista balvu ieguvušais skeletonists Martins Dukurs.

Par trīs populārākajiem sportistiem/sportistēm, kuri ieguvuši vislielāko balsu skaitu, balsošana turpināsies "Latvijas Gada balvas sportā 2011" apbalvošanas ceremonijas tiešraidē 22.decembrī.

Balvas ieguvējs/ieguvēja tiks noteikts līdzjutēju telefonbalsojumā.

Līdzjutējiem speciāli izveidotā anketā tika iekļauti 35 Latvijā pazīstami sportisti un sportistes. Katrā balsošanas reizē varēja izvēlēties vienu sev tīkamāko pretendentu. Lai iegūtu objektīvākus rezultātus, katru dienu internetā no vienas IP adreses varēja nobalsot vienu reizi.

Pērn uzvarēja Martins Dukurs

Pagājušajā gadā par populārāko sportistu līdzjutēju balsojumā kļuva Martins Dukurs, kurš, šādas atzinības iedvesmots, vēlāk uzvarēja Eiropas un pasaules čempionātos, kā arī Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā. Dukurs fināla balsojumā apsteidza olimpisko čempionu BMX riteņbraukšanā Māri Štrombergu un pludmales volejbolistu Mārtiņu Pļaviņu.

Savukārt 2009. gadā par populārāko Latvijas sportistu kļuva Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" kapteinis Sandis Ozoliņš, kurš togad pēc ilgas karjeras Ziemeļamerikā atgriezās dzimtenē. Ozoliņš finālā apsteidza Štrombergu un Latvijas hokeja izlases vārtsargu Edgaru Masaļski.

Šogad Latvijas Gada balvu sportā pasniegs 22.decembrī uz kinoteātra "Splendid Palace" skatuves.

LOK un Igo Japiņa "Sporta aģentūra" jau septīto reizi rīko nozīmīgāko sporta balvu pasniegšanas ceremoniju, lai pieliktu intriģējošu punktu aizejošajam sporta gadam un sveiktu Latvijas izcilākos gada sportistus, trenerus un komandas, kā arī pieminētu spilgtākos sporta notikumus. Pasākuma tiešraidi translēs Latvijas Televīzijas 1.kanālā un Latvijas Radio.

Kopumā 13 nominācijas

Arī šogad Latvijas Gada balvu sportā saņems uzvarētāji 13 nominācijās, kur pretendentus izvirzīja Latvijas Sporta federāciju padomes un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) pārstāvji, kā arī Latvijas sporta žurnālisti, bet balvu ieguvējus noteiks īpaši veidota žūrijas komisija.

Latvijas Gada balvas sportā svinīgā ceremonija kļuvusi par būtisku Latvijas sporta dzīves sastāvdaļu. Tā ir vienīgā reize gadā, kad vienkopus pulcējas Latvijas sporta zvaigznes, gada lielāko panākumu guvēji, daudzsološākie jaunie talanti un Latvijas sporta dzīves vadītāji.

Balvu pasniegšanas ceremonija ir prestižs un valstiski nozīmīgs pasākums, kurā augsti sasniegumi sportā tiek uzsvērti arī kā neatņemami valstiskās identitātes un vienotības elementi. Svinīgā ceremonija ļauj sporta līdzjutējiem vēlreiz atcerēties gada nozīmīgākos panākumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu