Mančestras "United" nespēj pārvarēt UEFA Čempionu līgas grupu turnīru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sensāciju UEFA Čempionu līgas futbolā apakšgrupu turnīra pēdējās, sestās, kārtas spēlē trešdien sarūpēja Šveices klubs "Basel", kas C grupas mačā savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:0) pieveica Anglijas čempionus Mančestras "United", neļaujot titulētajiem pretiniekiem iekļūt turnīra astotdaļfinālā.

Šajā cīņā rezultātu jau devītajā minūtē atklāja "Basel" komandas uzbrucējs Marko Štrelers, bet 85.minūtē Aleksandrs Frejs dubultoja laukuma saimnieku pārsvaru. "United" futbolisti vienīgos vārtus guva minūti pirms spēles pamatlaika beigām, kad precīzi sita Fils Džonss.

Zīmīgi, ka Mančestras "United" komanda UEFA Čempionu līgas grupu turnīru nespēja pārvarēt tikai trešo reizi pēdējo 16 gadu laikā.

"Protams, esam vīlušies. Citas izjūtas šādā situācijā nemaz nevar būt," pēc mača izteicās "United" galvenais treneris Alekss Fergusons. "Tomēr tā ir futbola sastāvdaļa. Mums jātiek galā ar vilšanos, un šis klubs vairākas reizes to ir izmantojis kā motivāciju."

"Mūsu rezultāti pēdējos gados bijuši fantastiski. Zaudējām tāpēc, ka šis ir labākais turnīrs pasaulē. UEFA Čempionu līga ir brīnišķīgs turnīrs," piebilda Fergusons.

Otrajā C grupas sestās kārtas mačā Portugāles klubs Lisabonas "Benfica" savā laukumā ar 1:0 (1:0) pieveica Rumānijas vienību Galacas "Otelul".

Šajā cīņā vienīgos vārtus jau septītajā minūtē guva Paragvajas uzbrucējs Oskars Kardozo.

Apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā "Benfica" futbolisti ieņēma pirmo vietu ar 12 punktiem, par punktu mazāk bija "Basel" vienībai, bet vēl par diviem punktiem atpalika "United", kas Eirokausu sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā. Tikmēr "Otelul" komanda sešos mačos punktus tā arī nespēja izcīnīt.

A apakšgrupā Itālijas klubs "Napoli" izbraukumā ar 2:0 (0:0) pieveica Spānijas vienību "Villarreal", tādējādi nodrošinot sev vietu astotdaļfinālā.

Aizvadītajā mačā "Napoli" abus vārtus guva otrajā puslaikā. Rezultātu 65.minūtē atklāja šveiciešu pussargs Gohans Inlers, bet pēc 11 minūtēm Slovākijas izlases pussargs Mareks Hamšiks dubultoja viesu pārsvaru.

Tikmēr otrajā A grupas sestās kārtas spēlē Anglijas premjerlīgas šā brīža līdervienība Mančestras "City" ar 2:0 (1:0) savā laukumā pieveica Vācijas bundeslīgas līderus Minhenes "Bayern", tomēr ar to nebija pietiekami, lai iekļūtu turnīra astotdaļfinālā.

Šajā mačā uzvarētājiem vārtus guva Davids Silva un Jaja Turē.

Šīs grupas noslēguma kopvērtējumā "Bayern" uzvarēja ar 13 punktiem, tai divus punktus zaudēja "Napoli" klubs, bet vēl par punktu mazāk bija "City". Savukārt "Villarreal"" sešās spēlēs neizcīnīja nevienu punktu.

D grupā brīnumu paveica Francijas vienība Lionas "Olympique", kas izbraukumā ar 7:1 (1:1) sagrāva Horvātijas klubu Zagrebas "Dinamo", tādā veidā spējot atspēlēt septiņu vārtu deficītu attiecībā pret Nīderlandes komandu Amsterdamas "Ajax" un iekļūstot astotdaļfinālā.

Šajā spēlē Lionas kluba rindās ar četriem precīziem sitieniem izcēlās Bafetimbe Gomī.

Tikmēr "Ajax" komanda savā laukumā ar 0:3 (0:2) zaudēja Spānijas vienībai Madrides "Real", izstājoties no UEFA Čempionu līgas turnīra.

Madrides kluba labā divus vārtus guva Hosē Kaljehons, bet vēl reizi precīzs bija arī argentīnietis Gonsalo Igvains.

D grupas noslēguma kopvērtējumā "Real" tika pie maksimāli iespējamajiem 18 punktiem. Pa astoņiem punktiem izcīnīja "Olympique" un "Ajax", bet otro vietu, pateicoties labākai vārtu attiecībai, izcīnīja Lionas klubs. Savukārt Zagrebas "Dinamo" sešos mačos pie punktiem netika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu