Marejs dzimšanas dienā apspēlē Džokoviču un triumfē Romas «Masters» turnīrā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Britu tenisists Endijs Marejs svētdien savā 29.dzimšanas dienā triumfēja Romas «Masters 1000» sērijas turnīrā, finālā ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspējot serbu Novāku Džokoviču.

Džokovičs sestdienas vakarā pavadīja trīs stundas kortā pusfināla mačā ar japāni Kei Nišikori un svētdienas duelim viņam nepietika spēka. Tāpat viņš sūdzējās, ka pēc lietus kortā palikušas slidenas laukuma līnijas, kas viņam vairākkārt lika pamežģīt potīti.

Nākamajā nedēļā Marejs ATP rangā atgriezīsies otrajā pozīcijā, apsteidzot leģendāro šveicieti Rodžeru Federeru.

Savukārt Džokovičam joprojām trūkst ļoti maz, lai kļūtu par pirmo tenisistu vēsturē, kurš turnīros nopelnījis 100 miljonus dolāru. Viņš Mareju bija pieveicis 12 no iepriekšējiem 13 mačiem.

Pirms tam svētdien dāmu tenisa ranga līdere Serēna Viljamsa no ASV ieguva savu pirmo titulu deviņu mēnešu laikā, triumfējot Romas WTA «Premier» sērijas turnīrā sievietēm.

Titula mačā Viljamsa ar rezultātu 7-6 (7:5), 6-3 pārspēja savu tautieti Medisonu Kīzu un Romas sacensībās uzvarēja ceturto reizi karjerā.

«Spēlēju ļoti labi, bet tāpat darīja arī Medisona,» stāstīja Viljamsa, kura gatavojas Francijas atklātajam čempionātam, kas sāksies jau nākamajā svētdienā. «Esmu gatava Francijas atklātajam čempionātam un ļoti koncentrēta.»

Iepriekš Viljamsa turnīrā Romā triumfējusi arī 2002., 2013. un 2014.gadā.

Viljamsa šosezon piedalījās tikai ceturtajā turnīrā un trijos no tiem sasniegusi finālu. Savu iepriekšējo titulu viņa ieguva pērn augustā, uzvarot sacensībās Sinsinati.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu