Jānis Serģis saņems balvu par mūža ieguldījumu sportā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā pasniegs kādreizējam blakusvāģu motobraucējam Jānim Serģim, otrdien pavēstīja Latvijas Gada balvas sportā ceremonijas organizatori.

Jānis Serģis, kurš karjeru beidza 52 gadu vecumā, ir pieckārtējā pasaules čempiona blakusvāģos Kristera Serģa tēvs un pirmais treneris.

Savā laikā Jānis Serģis bija Latvijas labākais motokrosists starp blakusvāģu braucējiem, bet viņa brāļi Pēteris un Mārtiņš bija līderi citās motosporta klasēs.

Jānis Serģis ir vairākkārtējs Latvijas un PSRS čempions motokrosā blakusvāģu klasē. Viņš bija publikas elks ceturtdaļgadsimta garumā, bet aktīvajām sportista gaitām punktu pielika 1992.gadā.

Balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā tradicionāli piešķir cilvēkam, kurš ar savu darbu mūža garumā visvairāk veicinājis sporta attīstību un popularitāti Latvijā.

Šogad Latvijas Gada balvu sportā pasniegs 22.decembrī uz kinoteātra "Splendid Palace" skatuves.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un Igo Japiņa "Sporta aģentūra" jau septīto reizi rīko nozīmīgāko sporta balvu pasniegšanas ceremoniju, lai pieliktu intriģējošu punktu aizejošajam sporta gadam un sveiktu Latvijas izcilākos gada sportistus, trenerus un komandas, kā arī atzīmētu spilgtākos sporta notikumus. Pasākuma tiešraidi translēs Latvijas Televīzijas 1.kanālā un Latvijas Radio.

Arī šogad Latvijas Gada balvu sportā saņems uzvarētāji 13 nominācijās, kur pretendentus izvirzīs Latvijas Sporta federāciju padomes un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) pārstāvji, kā arī Latvijas sporta žurnālisti, bet balvu ieguvējus noteiks īpaši veidota žūrijas komisija.

Jau vēstīts, ka Latvijas Gada balvas sportā svinīgā ceremonija kļuvusi par būtisku Latvijas sporta dzīves sastāvdaļu. Tā ir vienīgā reize gadā, kad vienkopus pulcējas Latvijas sporta zvaigznes, gada lielāko panākumu guvēji, daudzsološākie jaunie talanti un Latvijas sporta dzīves vadītāji.

Balvu pasniegšanas ceremonija ir prestižs un valstiski nozīmīgs pasākums, kurā augsti sasniegumi sportā tiek uzsvērti arī kā neatņemami valstiskās identitātes un vienotības elementi. Svinīgā ceremonija ļauj sporta līdzjutējiem vēlreiz atcerēties gada nozīmīgākos panākumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu