Par aptuveni 3 miljoniem latu rekonstruēs sporta kompleksu "Arkādija"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sporta kompleksu "Arkādija" Rīgā, O.Vācieša ielā, plānots rekonstruēt par aptuveni trīs miljoniem latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Kā pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta preses sekretāre Liene Pētersone, līgums par sporta kompleksa rekonstrukciju noslēgts ar pilnsabiedrību "Reaton SZMA".

Konkursā rekonstrukcijas veikšanai pieteicās pieci pretendenti, no kuriem par labāko tika atzīts personu grupas SIA "Reaton, LTD" un SIA "SZMA Rīga" piedāvājums.

Rekonstrukcijas laikā notiks esošā caurlaižu mezgla demontāža un ieejas mezgla izbūve, centrālās ēkas rekonstrukcija, tostarp ēkas vēsturiskās koka fasādes atjaunošana, ēkā tiks izveidotas labiekārtotas ģērbtuves, tiesnešu, ārstu telpas, telpas sportistiem un teorētisko nodarbību zāle, kā arī tiks izbūvēta kafetērija.

Tiks veikta arī stadiona rekonstrukcija un izbūve atbilstoši Eiropas Savienības normatīvajiem standartiem, tostarp tiks izveidots futbola laukums ar dabīgā zāliena segumu, kas pastiprināts ar sintētiskām šķiedrām, lai nodrošinātu iespēju izmantot segumu 900 stundas sezonā, attiecīgi paredzot laukuma nepieciešamo virsmas drenāžas nodrošinājumu un zālāja laistīšanas sistēmu.

Atbilstoši vieglatlētikas standartiem paredzēti četri skrejceļi ar sintētisko sporta seguma klājumu, četri barjerskrejceļi, tāllēkšanas un trīssoļlēkšanas sektors, augstlēkšanas un kārtslēkšanas sektors, kā arī šķēpa un diska mešanas sektors.

Darbu gaitā tiks veikta multifunkcionālu sporta laukumu rekonstrukcija un izbūve, tostarp volejbolam, basketbolam, tenisam, badmintonam, jaunu tribīņu izbūve 432 skatītājiem ar telpām zem tribīnēm, kurās būs sportistu ģērbtuves, dušas telpas, saimniecības telpas.

Plānots veikt arī objekta apsaimniekošanai nepieciešamo saimniecības ēku un visu ārējo inženiertīklu rekonstrukciju, teritorijas zaļās zonas izveidošanu, seguma atjaunošanu un jauna uzklāšanu.

Būvdarbi būs jāveic gada laikā no būvatļaujas saņemšanas dienas.

Sporta kompleksa "Arkādija" rekonstrukcija notiks pēc projektēšanas biroja SIA "Tugalev LTV" izstrādātā un 2008.gada jūnijā Rīgas pilsētas Būvvaldē akceptētā būvprojekta. "Tugalev LTV" veiks arī rekonstrukcijas autoruzraudzību par 33 000 latiem, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu