Baumanis Hokenhaimas RX kvalifikācijā pārspēj pasaules čempionus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Latviešu autosportists Jānis Baumanis ar labu sniegumu kvalifikācijas braucienos ir iesācis pasaules rallijkrosa čempionāta otro posmu, kurš šajā nedēļas nogalē norisinās Hokenhaimringā, Vācijā. Kvalifikācijas braucienu gaitā sportists pierādīja, ka var cīnīties ar pasaules līmeņa braucējiem, jo tādi rallijkrosisti kā Peters Solbergs, kurš ir gan pasaules rallija čempions, gan divkārtējais pasaules rallijkrosa čempions un Sebastjans Lēbs, kā kontā ir deviņi pasaules rallija čempiona tituli, patlaban atrodas aiz Jāņa.

Sacensību sākums Jānim Baumanim nesākās uz pozitīvas nots, jo World RX Team Austria sagatavoto Supercar klases Ford Fiesta bija piemeklējušas tehniska rakstura problēmas. To dēļ latviešu autosportists bija spiests no malas noskatīties kā brīvos treniņbraucienus veic konkurenti. Ar nelielu nokavēšanos mašīnas tehniskie trūkumi gan tika novērsti un sportists piekdien tomēr varēja īstenot divus treniņbraucienus.

«Pirmā diena sākās diezgan slikti. Konkurenti jau pusstundu veica brīvos treniņbraucienus, bet es vēl sēdēju neiedarbinātā mašīnā servisa parkā. Par laimi komandas mehāniķi spēja problēmas lielā mērā novērst un es varēju izbraukt divus braucienus. Rezultāti gan nebija iepriecinoši, jo īsti nestrādāja rokas bremze, kam Hokenhaimas trasē daudzo atpakaļejošo pagriezienu dēļ ir ļoti liela nozīme. Uz pirmo kvalifikācijas braucienu gan tā arī tika salabota, tiesa, starts nesanāca tik labs, kā varētu vēlēties - pēc sadursmes ar Timuru Timerzjanovu un Niklasu Gronholmu mana auto priekšējā labās puses riepa sāka laist gaisu un rezultātā kreisajos pagriezienos auto kļuva grūti novaldāms. Brauciena izskaņā gan biju pat nedaudz izbrīnīts, ka uzrādīju divpadsmito labāko rezultātu, jo likās, tik labi vis nebūs,» par likstām pirmā kvalifikācijas brauciena laikā stāsta latviešu sportists.

Otrajā kvalifikācijas brauciena laikā Jāņa sniegums jau bija krietni vien labāks. Pēc laba starta sportists izvirzījās sava brauciena vadībā un šo pozīciju noturēja līdz pat finišam.

«Starts nesanāca pats labākais un pirmajā pagriezienā vēl izvērtās kontakcīņas ar konkurentiem, pēc kurām spēju izvirzīties vadībā. Turpināju braucienu savā ritmā un biju ļoti laimīgs par to, kā mašīna uzvedās trasē. Pēcāk sapratu, ka varēju būt pat vēl ātrāks. Ņemot vērā, kāds bija dienas sākums, absolūtajā vērtējumā uzrādītais ceturtais rezultāts sniedza gandarījumu. Un astotā pozīcija divu kvalifikācijas braucienu summā bija labs pamats pirms atlikšajiem, sestdien paredzētajiem pārbaudījumiem,» - tā Jānis Baumanis.

Sestdiena latviešu sportistam sākās ar labu noskaņojumu un iepriekš izbūvētu stingru pamatu, lai iekļūtu pusfinālā, kas tik jaunai komandai, kāda ir World RX Team Austria ir teicams sasniegums.

«Otrā diena ir beigusies un teikšu, ka ļoti labs darbs ir izdarīts. Pats esmu priecīgs par paveikto. Trešais kvalifikācijas brauciens bija lielisks, kur cīņā piekāpos tikai Ekstromam, bet ceturtajā bija ļoti daudz kontaktcīņas, kas liedza uzrādīt labāku rezultātu. Bet esam piektie pēc kvalifikācijām un svētdienas pusfināla braucienā būs starts no otrās rindas; būs ļoti interesanti. Tā ka - turam īkšķus,» saka Jānis Baumanis.

«Trešo kvalifikāciju Jānis aizvadīja ļoti labi. Pirmos apļus «sēdēja» bampers bamperā aiz līdera Ekstroma. Bija arī spiediens no aizmugurē braucošā Johana Kristofersona, kurš te pietuvojās, te attālinājās. Esam ļoti, ļoti apmierināti ar mūsu inženieri, kurš ir «atvēries» un dara brīnumus ar piekari. Pēc sestdienas diviem kvalifikācijas braucieniem ir nostiprinājusies ticība Jānim. Vēl gan ir viena neatrisināta problēma un tas ir starts, jo Jānis vēl ne reizi nav aizbraucis kopā ar visiem pārējiem. Reakcija ir ļoti laba, bet auto netiek līdzi konkurentiem, tāpēc izvēlējāmies stratēģiju iekārtoties pirmā pagrieziena iekšmalā. Tas atmaksājās,» atklāj Jāņa Baumaņa tēvs un treneris Andris Baumanis, piebilstot, ka kontaktcīņa ceturtās kvalifikācijas laikā ievērojami traucēja braukšanu un rezultāts latviešu sportistam nesanāca tik labs, kā varēja būt.

Jāpiezīmē, ka jau pēc pēdējā kvalifikācijas brauciena no ceturtās kvalifikācijas tika atskaitīts Timijs Hansens un tas nozīmē, ka Jānis Baumanis līdz ar pārējiem sportistiem pakāpās vienu pozīciju augstāk. Ceturtā vieta kvalifikācijas kopvērtējumā nozīmē, ka Jānis svētdien savā pusfināla braucienā startēs no pirmās rindas līdzās Johanam Kristofersonam.

Un nobeigumā - nelaimīga gadījuma dēļ no turpmākām sacensībām un vietas pusfināla braucienos bija spiests izstāties cits latviešu rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs. Viņa auto trasē palika bez viena riteņa un sacensības turpināt nebija iespējams. Var piezīmēt, ka pusfināla sacensībām kvalificējas 12 labākie sportisti, bet Nitišs četru kvalifikācijas braucienu summā palika trīspadsmitais.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu