Latviešiem "pūķa" cirtiens Vācijā (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Par spīti līdzvērtīgai cīņai visas spēles garumā Latvijas čempionvienība Rīgas ASK otrdien izbraukumā ULEB kausa izcīņas grupu turnīra trešās spēles galotnē sīvā cīņā tomēr piekāpās "Artland Dragons" vienībai.

Pēc skaistās uzvaras visas ULEB kausa izcīņas atklāšanas spēlē pār "Lukoil Academic" Ramūna Butauta vadītie Latvijas čempioni turpina buksēt un šodien ar 71:73 piekāpās grupas šķietamajiem pastarīšiem "Artland Dragons".

Pa ceturtdaļām - 13:15, 21:17, 18:21, 19:20.

ASK šis bija otrais zaudējums pēc kārtas, kas rīdziniekus H apakšgrupas kopvērtējumā nobīda uz ceturto vietu.

Spēles izskaņā ASK komandas kapteinis Sandis Valters samazināja rezultāta starpību līdz 71:73. Mirkli vēlāk mājinieki aizmeta garām abus soda metienus un rīdziniekiem vēl pavērās cerība izraut pat uzvaru. Dveina Broilsa tālmetiens līdz ar spēles beigām tomēr izrādījās neprecīzs.

Atlēkušās bumbas: ASK - 21, Dragons - 31.

Interesanti, ka pirms nedēļas Artlandes "pūķi" ar 44 (!) punktu starpību piedzīvoja sakāvi mačā ar "Lukoil Academic"...

Kā pēdējās spēlēs jau ierasts, arī šoreiz rezultatīvākais ASK rindās bija Raitis Grafs, kurš guva 13 punktus, izcīnīja divas bumbas zem groziem un divreiz rezultatīvi piespēlēja.

13 punkti arī Erika Sandersa rēķinā, savukārt Valters šajā mačā izcēlās ar 11 punktiem, četrām atlēkušajām bumbām un četrām pārtvertām piespēlēm. Desmit punktus guva Broils, pa astoņiem - Sandis Buškevics un Ārons Bramlets.

Mājinieku rindās 20 punktus guva Adams Čabss, 15 - Lamontam Makintošam.

H grupas līderi ar trīs uzvarām ir Kijevas basketbola klubs, kas šodien ar 91:55 sagrāva franču "Pau-Orthez". Ar šo kādreiz titulēto Francijas komandu ASK pēc nedēļas tiksies Rīgā.

Vēl "Benetton" - "Lukoil Academic" 89:82.

Pirmo zaudējumu sezonā piedzīvoja Tallinas "Kalev", kas G grupā savā laukumā ar 67:80 piekāpās spāņu klubam "Gran Canarias". Igauņi ar divām uzvarām kopvērtējumā tagad dala pirmo-ceturto vietu.

Turpretim pie komandas vēsturē pirmās ULEB kausa uzvaras ir ticis sīkstais leišu "Šiauliai", kas A grupas spēlē savā laukumā ar 85:76 pieveica "KK Bosna" vienību. Turnīra tabulā lietuvieši ieņem piekto vietu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu