Tas tik ir basketbols! (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

SEB Baltijas Basketbola līgas elites divīzijas spēlē Ventspilī starp pagājušās sezonas diviem spēcīgākajiem Latvijas klubiem čempionvienību Rīgas ASK un laukuma saimniekiem "BK Ventspils" sestdien aizraujošā basketbola izrādē ar 81:80 papildlaikā laimīgu uzvaru izrāva ASK. Pagarinājuma pēdējā sekundē uzvaras grozu guva Raitis Grafs.

Pēc Grafa metiena 0,7 sekundes pirms papildlaika beigām, rīdzinieki tikai otro reizi mačā izvirzījās vadībā, tomēr ar to pietika, lai svinētu uzvaru pār ventspilniekiem, kas bija vadībā gandrīz visu spēles laiku un vienubrīd, kurzemnieku pārsvars sasniedza pat 19 punktus.

Pēdējo sekunžu varonis Raitis Grafs šajā spēlē izcēlās ar "double-double" - 15 punkti un desmit atlēkušās bumbas. 13 punktus Rīgas komandas labā guva komandas kapteinis Sandis Valters, bet pa 12 punktiem eksventspilnieka Sanda Buškevica un Dveina Broila rēķinā.

"Ventspils" komandā ar 21 punktu rezultatīvākais bija Uvis Helmanis, 20 punktus iemeta Džastins Lavs, bet Akins Akingbala izcēlās ar 14 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

ASK šī bija sestā uzvara sezonā un BBL kopvērtējumā rīdzinieki ieņem otro vietu. 13 savstarpējās cīņās ar "Ventspili" Rīgas komandai šī bija astotā uzvara.

"Ventspils" komandai šis turpretim bija jau piektais zaudējums sezonā un visas piecas neveiksmes Gašpera Okorna vienība ir piedzīvojusi savā laukumā! Ar divām uzvarām septiņās spēlēs ventspilnieki turnīra kopvērtējumā ieņem sesto vietu.

Sestdienas spēles pirmo puslaiku veiksmīgāk aizvadīja "BK Ventspils" basketbolisti, kuri nepilnas divas minūtes līdz ceturtdaļas noslēgumam atradās vadībā ar rezultātu 16:4, bet pirmo ceturtdaļu ventspilnieki noslēdza savā labā ar 19:6.

Otrajā ceturtdaļas sākumā mājinieku pārsvars pat sasniedza 19 punktus, tomēr tad beidzot iespēlējās arī čempioni. Vispirms ASK izdevās samazināt rezultātu starpību līdz desmit punktiem un pirmais puslaiks noslēdzās "Ventspils" labā ar 37:27. Trešās ceturtdaļas noslēgumā ASK jau bija samazinājusi rezultāta starpību līdz nieka četriem punktiem - 47:43. Spēles liktenis tomēr šķita esam ventspilnieku rokās, jo nedaudz vairāk kā divas minūtes pirms pamatlaika beigām mājiniekiem bija 11 punktu pārsvars (69:58), tomēr vicečempioni to nespēja nosargāt.

Ar agresīvu aizsardzību un aktīvu darbību uzbrukumā rīdziniekiem izdevās samazināt starpību un dramatiskā cīņā panākt izlīdzinājumu. 31 sekundi pirms pamatlaika beigām ASK amerikāņu leģionārs Eriks Sanderss samazināja rezultātu līdz 70:72, bet pēc tam viņa izpildītais soda metiens bija neprecīzs. Tomēr pēc cīņas par atlēkušo bumbu starp ventspilnieku Džastinu Lavu un rīdzinieku Gati Jahoviču bumba ielidoja ventspilnieku grozā, un rezultāts kļuva neizšķirts 72:72...

Arī papildlaikā vadību pārņēma ventspilnieki, tomēr ASK kārtējo reizi spēja atspēlēties un pēdējās sekundēs arī izrāva uzvaru. Pēc Sanda Buškevica caurgājiena pirmais groza apakšā pie bumbas bija Grafs, kurš netraucēts guva uzvaru nesošos punktus - 81:80!

Pagājušajā sezonā Latvijas Basketbola līgas finālsērijā ASK uzvarēja "Ventspili" ar 4-2.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu