Dinamo uzvar CSKA Maskavā! (133)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ilmārs Znotiņš, Dinamo Rīga

Jau ceturto uzvaru pēc kārtas Kontinentālajā hokeja līgā izcīnījusi Rīgas "Dinamo" komanda, kas pirmdien Maskavā ar 4:3 pārspēja titulēto CSKA vienību! Turnīra kopvērtējumā dinamieši tagad ir pakāpušies uz piekto vietu.

Vārtus mūsu komandas labā šodien guva Ronalds Petrovickis, Miķelis Rēdlihs, Marsels Hosa un Viktors Bļinovs, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju "Dinamo" rindās. Ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Juris Štāls, savukārt Sergejs Naumovs savā pirmajā pilnvērtīgajā turnīra spēlē atvairīja 28 no 31 CSKA komandas metiena.

Šī bija "Dinamo" komandas ceturtā uzvara pēc kārtas un piektā šajā sezonā. Kontinentālās hokeja līgas kopvērtējumā rīdzinieki ar 17 punktiem ieņem piekto vietu. Līderi ar 19 punktiem ir Mitišču "Atlant", pa 18 punktiem ir Novokuzņeckas "Metallurg" un Čeļabinskas "Traktor" komandām, 17 punkti - Kazaņas "Ak Bars".

Vēl šodien 2008. gada Krievijas superlīgas čempioni "Salavat Julajev" savā laukumā ar 3:5 zaudēja Ņižņekamskas "Neftehimik", savukārt Maskavas "Spartak" tikai pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 guva virsroku pār Minskas "Dinamo".

Sergejs Naumovs (arh. foto).
Sergejs Naumovs (arh. foto). Foto: Ilmārs Znotiņš, Dinamo Rīga

Trešdien turpat Maskavā "Dinamo" mērosies spēkiem ar "Spartak", savukārt piektdien izbraukuma tūri noslēgs Čehovā ar spēli pret "Vitjaz". Nākamā spēle savās mājās solās būt aizraujošs derbijs, proti, Rīgas un Maskavas "Dinamo" komandu pirmā tikšanās pēc vairāku gadu pārtraukuma 1. oktobrī.

"Dinamo" un CSKA komandu spēlē pirmā perioda septītajā minūtē rīdzinieki pēc Viktora Bļinova pārkāpuma pirmie nonāca skaitliskajā mazākumā, tomēr, atgriezies laukumā, Bļinovs noorganizēja pirmo vārtu guvumu. Devītajā minūtē pēc viņa piespēles no aizvārtes Štāls meta no tuvas distances un CSKA vārtsarga Konstantīna Baruļina atvairīto ripu vārtu tīklā raidīja slovāks Petrovickis.

Spēles turpinājumā vēl pa noraidījumam dabūja "Dinamo" leģionāri slovāks Hosa un kanādietis Marks Hartigans, tomēr izdevās izturēt arī šoreiz, jo ar nedaudzajiem metieniem pārliecinoši tika galā Naumovs, kas pēc Edgara Masaļska savainojuma kļuvis par komandas pirmo numuru.

16. minūtē pirmoreiz skaitlisko vairākumu ieguva arī dinamieši. Lai arī izmantot viena vīra pārsvaru neizdevās, tomēr sešas sekundes pēc tam, kad laukumā atgriezās Oļegs Saprikins, sarkanā lampiņa otro reizi iedegās aiz CSKA vārtiem. "Dinamo" izveidoja zibenīgu ātro uzbrukumu, un 18. minūtē Lauris Dārziņš vārtu priekšā eleganti piespēlēja Miķelim Rēdliham, kurš no tuvas distances raidīja ripu mērķī, - 2:0!

Otrā perioda ceturtajā minūtē "Dinamo" guva vārtus arī skaitliskajā mazākumā. Mets Elisons ar tālu piespēli atrada spraugu starp diviem CSKA aizsargiem un vienu pret vienu ar mājinieku vārtsargu izvirzīja rīdzinieku līderi Hosu. Mūsu komandas rezultatīvākais spēlētājs nelaida garām šo iespēju un panāca jau itin pieklājīgo pārsvaru 3:0. Hosam tie bija astotie vārti sezonā, un šajā rādītājā viņš ieņem pirmo vietu visā līgā. Pēc sistēmas vārti+piespēle, Hosa ar 11 punktiem (8+3) ieņem ceturto vietu.

30. minūtē, kad viesi atkal bija skaitliskajā mazākumā, Denisam Paršinam ar patālu metienu beidzot izdevās gūt pirmos CSKA vārtus šajā spēlē. Naumovs bija nosegts un nespēja adekvāti reaģēt uz šo metienu.

Otrās trešdaļas otrajā pusē divus noraidījumus pēc kārtas nopelnīja maskavieši, tomēr realizēt kaut vienu no vairākiem vārtu momentiem mūsu komanda nespēja.

Sods sekoja uzreiz - 11 sekundes pēc skaitliskā mazākuma CSKA izveidoja bīstamu pretuzbrukumu. Georgija Mašarina metiens gan lidoja pāri vārtiem, taču Konstantīns Korņejevs ar negaidītu metienu no asa leņķa pārsteidza nesagatavotu Naumovu un 39. minūtē samazināja rezultāta starpību līdz minimumam - 2:3.

Vēl otrā perioda izskaņā uz noraidīto soliņa sēdās Mārtiņš Cipulis, tomēr mūsējie izturēja arī šo pārbaudījumu. Nepilnu minūti pēc tam, kad "Dinamo" jau bija pilnā sastāvā, Bļinovs teicamā stilā izspēlēja ātro uzbrukumu ar Štālu un 43. minūtē atjaunoja divu vārtu pārsvaru - 4:2!

49. minūtē Pjotram Ščastļivijam vēlreiz gan izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam, tomēr spēles beigās mūsējie aizstāvējās ļoti prasmīgi, par spīti tam, ka noraidīts bija Miķelis Rēdlihs, bet vārtsarga vietā CSKA un Krievijas nacionālās komandas galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs sūtīja sesto laukuma spēlētāju.

Komentāri (133)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu